Ambasada SUA&Necolaiciuc: procesul – mesaj puternic celor implicati in activitati de coruptie...

Ambasada SUA&Necolaiciuc:
procesul – mesaj puternic celor implicati in activitati de coruptie

0 109

Statele Unite spera ca procesul in cazul lui Mihai Necolaiciuc sa reuseasca si sa transmita astfel un mesaj puternic celor implicati in activitati asemanatoare, anume faptul ca faptele de coruptie nu vor fi tolerate la niciun nivel, precizeaza ambasada SUA intr-un comunicat trasnsmis miercuri, dupa aducerea in tara a lui Mihai Necolaiciuc.
Comunicatul mentioneaza faptul ca ulterior semnarii tratatului de extradare de catre Secretarul de Stat Hillary Clinton pe 8 aprilie 2011, fostul sef al CFR a ajuns la Bucuresti pe 20 aprilie, unde va fi judecat pentru coruptie.

Informarea ambasadei:
„Odata ajuns in Romania, Statele Unite spera ca procesul potrivit va reusi in acest caz, trimitand un semnal puternic celor angajati in astfel de activitati, si anume ca faptele de coruptie nu vor fi tolerate la niciun nivel, si cei care iau parte la ele pot fi cercetati penal.
In mai 2007, FBI a primit o cerere de asistenta de la DNA. Cererea a specificat ca DNA il ancheteaza pe Mihai Necolaiciuc si alti 6 pentru „coruptie la nivel inalt”. Necolaiciuc si altii erau acuzati de „achizitii publice ilegale si a unor produse de proasta calitate la supra-pret” si „alte fapte de coruptie”, care au rezultate in pierderi la SC CN CFR SA ce depasesc 69 de milioane de euro.
Cand s-a descoperit ca Necolaiciuc a fugit din Romania in 2007 in SUA, o investigatie comuna a Departamenului de Securitate de Stat, US Marshals Service si FBI a fost demarata. Drept urmare, Necolaiciuc a fost arestat in West Palm Beach, Florida, si retinut in vederea unei audieri pentru extradare. Pe 1 martie 2011, judecatorul Douglas N. Frazier a hotarat sa fie predat Romaniei, ca urmare a clauzelor aplicabile ale tratatului de extradare intre SUA si Romania. Conform tratatului si legii care se aplica, pe 8 aprilie 2011, Secretarul de Stat Clinton a semnat mandatul de predare pentru Necolaiciuc si a deschis astfel drumul pentru ca acesta sa fie extradat in Romania.

FBI a asistat politia romana in procesul de extradare”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.