Ambasada SUA confirmă întâlnirea lui Dreagnea cu Wess Mitchell, adjunctul secretarului de...

Ambasada SUA confirmă întâlnirea lui Dreagnea cu Wess Mitchell, adjunctul secretarului de stat al SUA!

1 188
​Ambasada SUA a confirmat într-o declarație pentru G4Media.ro că Wess Mitchell ”s-a întâlnit cu o serie de oficiali români, inclusiv cu președintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea”. Potrivit unor surse citate de site-ul de știri, întâlnirea ar fi avut loc luni, la un hotel din București. Oficialul american a avut  marți și o întrevedere oficială cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.
Biroul de presă al ambasadei SUA a refuzat să facă precizări legate de conținutul convorbirii dintre adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia și Dragnea. ”Nu facem public conținutul discuțiilor diplomatice”, a transmis ambasada.
Sursele oficiale citate de G4Media au declarat că unul dintre subiectele abordate ar putea fi legea off-shore, amânată de patru luni în Camera Deputaților, iar luni a suferit o nouă amânare.

Pe de altă parte, în seara zilei în care oficialul american vorbea la Facultatea de Drept despre importanța luptei anticorupție și declara că ”nu sunteți singuri în lupta împotriva corupției, vrem ca România să continue pe acest drum, nu vrem să faceți niciun pas înapoi”, majoritatea PSD-ALDE vota în Parlament modificările la Codul de Procedură Penală.
Trebuie retinut faptul ca vizita actuala difera foarte mult fata de vizitele anterioare a Victoriei Nuland, ca ocupa tot functia de adjunct secretarului de stat al SUA.
Mesajul actual a fost unul echilibrat cu un accent clar și declarat al „neamestecul în politica intenă”. Si încă un lucru mai puțin comentat, Kovesi, practic fără funcție la DNA în urma demiterii de catre ministrul Toader și a deciziei CCR, nu a mai avut posibilitatea unei întâlniri la un asemenea nivel.

Wess Mitchell

În schimb, ambasada SUA a făcut publică declarația comună prin care se reafirmă soliditatea parteneriatului strategic SUA – România.
In altă ordine de idei, adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell, a insistat în urmă cu o zi, într-o declarație publică, asupra faptului că SUA speră ca Parlamentul român să adopte o lege a offshore-ului care să încurajeze investiţiile.
Întrebat de amânările, în Parlament, referitor la acest demers, oficialul american a spus: „România este binecuvântată cu resurse naturale din abundenţă şi are cu adevărat o oportunitate unică de a susţine nu doar securitatea energetică a Europei de Sud-Est, ci şi diversificarea în Europa, în general – o parte offshore, o parte onshore”. 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.