Ambasada SUA confirma începerea programului Loteria Vizelor pentru anul 2017

Ambasada SUA confirma începerea programului Loteria Vizelor pentru anul 2017

0 464
Homeland Security Secretary Tom Ridge, (L) watches Customs and Border Protection officer Mary Armbrust(C) use the new US-VISIT biometric program at Hartsfield-Jackson International Airport in Atlanta, Georgia, 05 January 2004. The system fingerprints and photographs visitors to the United States who require visas. Erik S. Lesser/Getty Images/AFP PHOTO / FOR NEWSPAPER AND TV USE ONLY

Ambasada Statelor Unite ale Americii anunță începerea programului Loteria Vizelor (Diversity Visa – DV) pentru anul 2017, prin intermediul căruia persoanele care îndeplinesc cerințe simple, dar stricte de calificare pot obține vize de rezidență permanentă în Statele Unite.
„Înregistrările pentru programul DV-2017 trebuie transmise electronic în perioada care începe joi, 1 octombrie 2015, la ora 12,00 PM, ora de vară a Coastei de Est, și se încheie marți, 3 noiembrie 2015, la ora 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est.
Înregistrările pe hârtie nu sunt acceptate. Pagina Departamentului de Stat pentru transmiterea formularului electronic E-DV este www.dvlottery.state.gov. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est a zilei de 3 noiembrie 2015, indiferent de întârzierile cauzate de sistem în perioada de înregistrare”, precizează un comunicat al ambasadei remis, joi, AGERPRES.
Potrivit sursei citate, legea permite o singură înregistrare de persoană. Cei care trimit mai mult de o înregistrare de persoană vor fi descalificați.VIZE
Ambasada amintește că participarea la program este gratuită și avertizează că orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul Guvernului SUA.
„Înregistrările conforme cu cerințele de participare vor rezulta în emiterea unui ecran cu o pagină de confirmare care conține numele și numărul de confirmare al participantului, pagină care va trebui tipărită. Această pagină de confirmare va furniza informații pe care participantul va trebui să le folosească pentru a verifica electronic statutul înregistrării sale. (…) Numai participanții care au informațiile de confirmare vor putea verifica statutul înregistrării lor iar în cazul selecționării lor vor putea primi instrucțiuni despre solicitarea vizei și programarea interviului de viză”, explică ambasada.

Sursa citată menționează că toți participanții la program, indiferent dacă au fost selecționați sau nu, pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet Entrant Status Check la www.dvlottery.state.gov, aceasta fiind, de altfel, și singura modalitate prin care câștigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înștiințați despre selecționarea lor în programul DV-2017.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.