Amazoanele lui Mircea Geoana si orcii lui Ludovic Orc-ban

Amazoanele lui Mircea Geoana si orcii lui Ludovic Orc-ban

0 72

Amazoanele lui Mircea Geoana si orcii lui Ludovic Orc-ban


Plictisiti de Romania reala si neinteresanta, politicienii s-au refugiat definitiv in basme si mituri. Semnalul dezertarii l-a dat liderul PSD, Mircea Geoana. Judecand dupa ultima sa prestatie, Prostanacul pare sa fi facut o cura de mitologie, care s-a lasat cu o invitatie adresata doamnelor pesediste. Detasamentele de femei din dotarea partidului, care mucegaiau pe margine prada sindromului Elena Ceausescu si urmarite de blestemul cocului ceausist, sunt invitate de Geoana sa inlocuiasca barbatii in arena politica.


Dupa ce a epuizat munitia de testosteron, masculul social-democrat Geoana arunca in lupta rezervele de estrogen ale PSD..


De la uitatele giumbuslucuri ale lui Petrica Roman, nimeni n-a mai magulit atat de mieros spiritul de la APACA. Manevra aruncarii femeilor in groapa cu lei-paralei a politicii poarta, in strategia PSD, numele de cod „operatiunea amazoanele”. E clar ca pesedistii trec printr-un proces extrem de schimbare de gusturi. Dupa ce ani de zile au aglomerat scena cu acrituri searbede gen Hildegard Puwak (ilustra purtatoare de coc ideologic) si Rodica Stanoiu, vor ceva prospatura belicoasa si opteaza pentru amazoane.


Cu ultimele sale declaratii, Geoana se situeaza din nou in raspar cu tendintele. In vreme ce alti lideri politici mizeaza pe silicoane atunci cand promoveaza femeia (vezi Vadim Tudor si mahalagioaica Querida) Geoana sugereaza sani extraplati. Ba chiar extirpati de-a dreptul, daca ne-amintim ca amazoanele din mitologie isi retezau unul din sani ca sa nu le incomodeze la tras cu arcul.


Daca Mircea a descins tocmai in Antichitate ca sa aduca partidului vigoare, Ludovic Orban s-a multumit cu o escapada doar pana in Evul Mediu. Virusat de vizionarea trilogiei „Stapanul Inelelor” la televizor, liberalul l-a comparat pe Traian Basescu cu maleficul Sauron, iar armata de trepadusi care asculta de comanda Cotrocenilor cu cohortele de orci, troli si mamuti din filmul lui Peter Jackson. Daca monstruozitatile sunt toate inrolate in armata lui Basescu, deducem ca Orban si ai lui nu pot fi decat fartatii hobbit-ului Frodo, ales sa duca povara Inelului pana in ziua distrugerii lui. Asta doar daca liberalul Frodo este intr-adevar masculinul pentru romanescul Frauda.


Daca e clar din ce film s-a inspirat Orc-ban ca sa-si debiteze la intrunirea PNL cosmarul cu orcii, e putin probabil ca Geoana sa fi vizionat in week-end o pelicula cu amazoane. Mai degraba a urmarit, la cabinetul medical al partidului, un filmulet profilactic despre disfunctia erectila in PSD.


Chiar daca amandoi par dusi bine cu pluta, nici unul din ei n-a mers totusi atat de departe pe cat se lauda. Geoana pretinde ca a plonjat in mitologie ca sa gaseasca amazoana ideala pentru a o investi cu atributele masculine ale partidului. Abia ce si-a gasit amazoana perfecta ca a esuat, bietul, in Caragiale cand a indemnat-o lacrimos ?„Amazoe, fii barbata!”.


Cat despre Orc-ban, nici pomeneala sa fi ajuns in Evul Mediu. Cel mult a trecut pe la o carmangerie, unde toti orcii grohaie la fel, indiferent de culoarea politica.


?


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.