Amaury du Closel, la pupitrul Filarmonicii din Brasov

Amaury du Closel, la pupitrul Filarmonicii din Brasov

0 196

Joi, 14 iunie 2007, incepand cu orele 19.00, Filarmonica Brasov invita brasovenii la un concert simfonic al solistului Anton Niculescu, sub bagheta dirijorului AMAURY DU CLOSEL din Franta.


In program:


?Ceaikovski – Uvertura – fantezie ”Romeo si Julieta”


Kabalevski – Concertul nr. 1 pentru violoncel si orchestra


Brahms – Simfonia a III-a


Pretul unui bilet este de 10 lei. Elevii si studentii beneficiaza de reducere de 50%, iar la repetitia generala de joi, pensionarii au acces gratuit.?


?


Un dirijor de talie internationala


Nascut in anul 1956, dirijorul francez Amaury du Closel si-a efectuat studiile la Ecole Normale de Musique din Paris, la Conservatorul din Mons (Belgia) si la Viena, cu Max Deutsch – compozitie, Alexandre Myrat, Karl Doesterreicher si Sir Charles Macheras – dirijat orchestra. In 1986, a fost premiat la Concursul International de Dirijat de la Lugano. O perioada si-a desfasurat activitatea la Opera de Camera din Paris, apoi a dirijat ansamblul Simfonietta de Chambord. In prezent, este director muzical la Atelier Symphonique et Lyrique de la Region Centre. A intreprins numeroase turnee de concerte in Anglia, Germania, Yugoslavia, Romania, Grecia, Polonia, Rusia, Spania si Coreea.


Dirijorul francez nu se afla pentru prima data in Romania, fiind adesea invitat la pupitrul orchestrelor din Iasi, Cluj, Bacau, Craiova, Targu-Mures si Bucuresti.


?

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.