Amatorii pot savura vinurile din Republica Moldova, în Piața Sfatului

Amatorii pot savura vinurile din Republica Moldova, în Piața Sfatului

0 147

În perioada 14-16 iunie, în Piața Sfatului din orașul Brașov, va avea loc cea de-a doua ediție a expoziției ,,Republica Moldova prezintă”, unde vor fi prezenți 18 producători basarabeni din industria vinului reuniți sub brandul de țară ,,Vinul Moldovei. O legendă vie”. Alături de aceștia, se vor afla și producători de produse alimentare, fashion și din alte industrii creative. Evenimentul va cuprinde o expoziție cu vânzare de produse moldovenești, degustări de vinuri, concerte, un forum bilateral destinat oamenilor din domeniul afacerilor și al investițiilor, dar și masterclass-uri dedicate celor din industria HORECA și iubitorilor de vin.

Timp de 3 zile, turiștii și locuitorii orașului Brașov sunt așteptați în Piața Sfatului să descopere tradițiile Republicii Moldova și să savureze gustul autentic moldovenesc, în cadrul celei de-a doua ediții a expoziției ,,Republica Moldova prezintă”. Ceremonia de deschidere va avea loc vineri, 14 iunie, începând cu ora 11:00. Evenimentul va avea loc la standul pop-up al Vinului Moldovei/ Wine of Moldova. Printre cramele prezente în cadrul acestui eveniment se numără Alianța Vin, Bostavan, Bardar, Cricova, Chateau Vartely, Doina Vin, Fautor, Timbrus, Mileștii Mici, Maurt, Purcari , Tomai-Vinex, Vinăria Hâncești, Vinăria din Vale, Nicolae Tronciu (mic producător), Tudor Agachi (mic producător), Novak (mic producător). Fiecare producător va avea câte un stand dedicat, brașovenii putând să deguste vinurile acestora și să le achiziționeze la prețuri speciale.

La evenimentul de deschidere, cât și la degustarea vinurilor, vor participa Silviu Costea, Președintele CCI din Brașov și George Scripcaru, Primarul Municipiului Brașov și oficialități din Republica Moldova (RM): Sergiu Harea, Președintele CCI a Republicii Moldova și Igor Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova în România.  

Seara, atmosfera va fi întreținută de unii dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști ai Republicii Moldova, Alex Calancea Band și Lupii, care vor urca pe scena amplasată în Piața Sfatului, începând cu ora 19:00. 

Acesta nu este un eveniment singular, reprezentanții ,,Vinului Moldovei. O legendă vie” anunțând o serie de evenimente de acest fel, aflate sub patronajul Oficiului Național al Viei și Vinului, care vor fi organizate la Snagov, Cluj Napoca, Baia Mare și Iași.

Programul evenimentului

Vineri, 14 iunie 2019

10:00 – 21:00 – Programul expoziției (Piața Sfatului)

11:00 – 11:30 – Inaugurarea expoziției ,,Republica Moldova prezintă”

19:00 – 20:00 –  Concert Alex Calancea Band și Lupii

Sâmbătă, 15 iunie 2019

10:00 – 21:00 – Programul expoziției (Piața Sfatului)

Începând cu ora 12:00 – Masterclass organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului

Începând cu ora 18:00 – Masterclass organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului

Duminică, 16 iunie 2019

10:00 – 18:00 – Programul expoziției (Piața Sfatului)

Începând cu ora 12:00 – Masterclass organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.