Amanari in termenele proceselor lui Neculaie

Amanari in termenele proceselor lui Neculaie

0 103
Omul de afaceri Ioan Neculaie ar fi trebuit in aceasta saptamana sa se prezinte in fata instantei la Curtea de Apel Brasov unde se judeca contestatia sentintei prin care a fost condamnat de Judecatoria Brasov, in luna februarie, la un an si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru ucidere din culpa, dupa ce un om a murit in timp ce taia fier vechi pe platforma Roman in 6 martie 2008. Judecatorii au fixat un nout termen in acest dosar pentru data de 11 octombrie.
Neculaie a mai avut un termen, tot pe parcursul acestei saptamani, la Judecatoria Brasov pentru rejudecarea unui mai vechi proces cu omul de afaceri Ioan Olaru, pentru un teren din Poiana, acesta fiind insa stramutat pe data de 18 septembrie, deoarece judecatorul este plecat din tara.
Procesul legat de terenul din Poiana care se rejudeca la Judecatoria Brasov este un dosar de tulburare de posesie in forma participatiei improprii.
Neculaie este acuzat de incalcarea proprietatii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Brasov. In 19 aprilie 2011, Neculaie a fost condamnat de Judecatoria Brasov la patru ani de inchisoare cu suspendare in acest dosar, insa el a facut recurs, iar in cele din urma sentinta a fost casata de Curtea de Apel Brasov, iar dosarul a fost trimis spre rejudecare la Judecatoria Brasov.
Miza in acest dosar este un teren de 900 metri patrati, inclusiv o cale de acces, apartinind Hotelului Royal care apartine lui Ioan Olaru, teren pe care firma lui Neculaie, SC Prescon Piatra Mare SA, a construit abuziv o parte din Sala de conferinte NATO si parte din piscina hotelului Piatra Mare. In cauza civila, prima sentinta a fost data abia pe 1 iunie 2010 de catre Judecatoria Brasov, care a dat cistig de cauza lui Olaru si firmei sale SC Grup Oligopol SRL, constituita ca reclamanta in acest dosar.
Conform deciziei instantei, Neculaie era obligat „sa lase in deplina proprietate si posesie imobilul teren in suprafata de 791,82 mp proprietatea reclamantei inscrisa in CF 32957 Brasov“.
 
Sandu Dumitru
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.