Amanarea votului pentru aeroport

Amanarea votului pentru aeroport

0 202

Asta este politica in Romania, ca in iadul socialist: ai cazan, nu este smoala, ai smoala, nu este foc, le ai pe toate, se tine sedinta.
Cand nimeni nu se mai astepta ca votul pentru Ordonanta de Urgenta prin care se atribuie Judetului Brasov cele 200 de hectare necesare construirii Aeroprtului International Brasov – Ghimbav sa fie obstructionat, aceasta a fost amanata din nou din lipsa de cvorum(!!??). Luni, la votul pe articole, nu a fost nici o problema din partea nici macar a unui deputat sau grup parlamentar.
Marti s-a anuntat initial, dupa verificare prezentei cu cartela, ca nu este cvorum. La propunerea PSD, s-a repetat procedura de verificare a prezentei deputatilor prin apel uninominal. Si a iesit ca era cvorum.
Dupa aceea insa, s-a anuntat ca s-a folosit un procedeu special de reverificare a cartelelor, din care a rezultat ca, de fapt, din 187 de deputati care figurau drept prezenti, in realitate erau doar 108. Drept urmare, din lipsa de cvorum, votul final a fost amanat.
El ar trebui reluat in sesiunea de vot final de martea viitoare, daca, intre timp, nu se gasesc alte modalitati de tragere de timp pe care cei care nu vor aeroport la Brasov le vor pune in aplicare. Si se stie cine sunt acestia.
In acest timp primarul Geroge Scripcaru declara public, la conferinta de presa a Primariei, ca ordonanta va trece doar datorira interventiilor sale personale pe la Bucuresti, la mai marii sai de partid, ca sa ridice frana.
Se pare ca ori nu a fost destul de convingator, ori ne trage iarasi barbi, asa cum o tot face de ani buni, el vazandu-si in continuare de interesele personale.
In schimb, la emisiunea „Stirea zilei” – moderator Gabriela Vrânceanu Firea – au fost prezentate dovezi video in care pedelistul Radu Berceanu, ministrul Transporturilor si apropiat de al lui Scripcaru, se declara impotriva aeroportului. In plus, au mai fost prezentate si declaratii recente ale lui Scripcaru, in care acesta se se opunea realizarii investitiei.
Si atunci sa nu te intrebi cine-i omul negru?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.