Amabilitatea functionarilor in ochii publici

Amabilitatea functionarilor in ochii publici

0 76

Agentia pentru Strategii Guvernamentale a realizat un studiu pentru a observa care este parerea contribuabilului in legatura cu serviciile prestate de functionarii publici. Cel mai important aspect al anchetei l-a constitui gradul de “amabilitate” de care acestia dau dovada in relatia cu publicul.


Studiul, sugestiv intitulat “Barometrul Serviciilor publice”, relateaza, in primul rand, ca serviciul public accesat cel mai recent de catre respondenti in cursul anului 2007 apartine in proportie de 65,9% categoriei “taxe si impozite”. Aproximativ o treime din cetateni il acceseaza de cel putin cateva ori pe parcursul anului.
Respondentii au facut urmatoarele declaratii: functionarul public cu care au interactionat la cea mai recenta accesare a unui serviciu public a fost “amabil” (59,1%), iar 15,3% l-au consideat “atent”. 11,1% dintre respondenti au apreciat in mod negativ atitudinea functionarului, 6,7% apreciind ca acesta a fost “nepoliticos”, iar 4,6% ca acesta a fost “ironic”.??


64,8% dintre respondenti au considerat ca functionarul public cu care au interactionat la cea mai recenta accesare a serviciilor publice a fost interesat de rezolvarea cererii pe care i-au adresat-o, in timp ce numai 10,5% considera ca acesta nu a fost interesat de acest lucru.


Studiul evidentiaza si faptul ca 54,9% dintre respondenti considera ca spatiul de primire de la ghiseu / birou a fost mai degraba confortabil, in timp ce aproximativ o treime dintre respondentii care au accesat servicii publice in 2007 (32,7%) estimeaza ca acesta a fost mai degraba inconfortabil.
??????????? Cifrele vorbesc de la sine. Ce mai ramane de spus este faptul ca, in timp ce in strainatate numarul ghiseelor a fost redus drastic fiind inlocuit cu forme informatizate de servicii, in Romania, se organizeaza cursuri de educare a functionarilor in vederea unei mai bune cuolaborari cu publicul.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.