Am vazut si profesori fericiti!…

Am vazut si profesori fericiti!…

0 149

In conditiile in care toate grupele de bugetari sunt in greva generala nemultumiti de nivelul salariilor in aceasta perioada de criza economica, iata ca exista si un anumit grup de persoane care se pot considera cu adevarat fericite.
Astfel, mai multi profesori din judetul Iasi au atacat statul in instanta si au obtinut imposibilul: majorarea salariilor cu 50% conform legii adoptate in unanimitate de parlamentari.
Tribunalul Iasi a analizat situatia indeaproape si le-a dat acestora castig de cauza.
Actiunea in instanta a fost initiata de Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar Iasi.
Potrivit liderilor sindicali, citati de NewsIn, hotararea judecatoreasca este valabila in cazul tuturor celor aproximativ 10.000 de profesori din judet afiliati la Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar Iasi (USLIP).
„Este primul dosar castigator al USLIP la nivel national. Acum, am obtinut aplicarea legii 221/2008 pentru perioada noiembrie 2008 – 28 februarie 2009. Fiecare profesor trebuie sa incaseze, in medie, 700 lei/lunar pentru aceasta perioada”, a declarat, vicepresedintele USLIP, Laviniu Lacusta.
„Logica faptelor spune ca noi trebuie sa castigam pentru tot anul 2009. Nu exista niciun contraargument de ordin juridic care sa infirme decizia Tribunalului si, speram ca, peste doua saptamani, sa avem o hotarare favorabila si la Curtea de Apel”, a mai spus Lacusta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.