AM POS Mediu a finalizat preselectia proiectelor din cadrul Axei Prioritare 3

AM POS Mediu a finalizat preselectia proiectelor din cadrul Axei Prioritare 3

0 59

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu (AM POS Mediu) anunta finalizarea etapei de selectie a proiectelor ce pot fi finantate, intr-o prima etapa, prin Axa Prioritara 3 a POS Mediu. Aceasta axa vizeaza “Reducerea poluarii si diminuarea efectelor schimbarilor climatice prin restructurarea si reabilitarea sistemelor de incalzire urbana in localitatile cele mai afectate de poluare”.
Alocarea financiara prevazuta pentu aceasta axa prioritara este de aproximativ
460 milioane Euro, suma reprezentand atat contributia comunitara (Fondul de Coeziune), cat si co-finantarea nationala.
In cadrul acestui proces de selectie au fost analizate propunerile de proiecte transmise de 25 de autoritati locale, considerate eligibile conform POS Mediu, precum si aspecte referitoare la capacitatea tehnica si financiara a potentialilor beneficiari. Criteriile referitoare la relevanta (contributia proiectului la indeplinirea obiectivelor POS Mediu si ale Tratatului de Aderare) si maturitate au reprezentat un element important in evaluarea proiectelor.
In urma finalizarii procesului de selectie, au fost selectate urmatoarele municipii: Iasi, Bacau si Timisoara. Pentru aceste 3 localitati se vor pregati aplicatii de finantare in vederea finantarii din Fondul de Coeziue, incepand cu anul 2009.
Alte 5 proiecte din acest domeniu vor fi pregatite cu sprijinul unei alte Asistente Thenice PHARE CES 2006, ce va fi lansata la sfarsitul anului 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.