Alunecare de teren la Azuga – 150 de persoane au fost evacuate!

Alunecare de teren la Azuga – 150 de persoane au fost evacuate!

0 86

Prefectura Prahova anunță că 150 de persoane au fost evacuate la Azuga, în urma alunecării de teren de vineri seară, instituția adăugând că terenul aparține Casei Regale, potrivit Mediafax.
„Zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene. Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul avansării acesteia se menține, motiv pentru care s-a dispus evacuarea a aproximativ 150 de persoane din peste 20 de locuințe”, a transmis Prefectura Prahova.
În ce privește cazarea, autoritățile locale și cele județene caută soluții, astfel încât masura de urgență să acopere atât nevoia unui acoperiș temporar pentru cei aflați în această situație, dar și regulile impuse de contextul actual generat de COVID-19.

„Estimarea pagubelor, dar și cercetarea cauzelor care au dus la acest dezastru natural vor fi efectuate pe zi, începând de sâmbătă dimineață”, a adăugat sursa citată.
În total, 20 de familii au fost evacuate, vineri seara, din casele lor din Azuga, după ce o alunecare de teren a avut loc în localitate.
S-au făcut demersuri pentru a fi cazați la una sau două unități hoteliere unde vor avea și hrană asigurată. Totodată, în zona alunecării din cauza blocării albiei râului s-a format un baraj. Din acest motiv pompierii acționează cu motopompe pentru a evacua apa din amonte către aval”, a transmis ulterior, Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.