Alți 48.211.858,44 lei pentru COMPREST S.A de la SC. Primăria Scripcaru SA

Alți 48.211.858,44 lei pentru COMPREST S.A de la SC. Primăria Scripcaru SA

4 1216

La începutul lunii iunie coincidențe ce au fericite legături politice au adus iar la niște firme de casă sute de milioane de lei din bugetul public.
Pe locul doi pe plan național ca fonduri vărsate către companii private în topul acestor fericite coincidențe se află firma SC Comprest SA care a mai primit pentru „Semnalizare rutieră pe orizontală şi verticală în municipiul Braşov”, atribuire acord-cadru, pe 4 ani” suma de 48.211.858,44 lei de la Primăria Brașov. 

Spunem a mai primit deoarece relațiile dintre Primăria Brașov și firma Vectra a lui Marcel Butuza, firmă ce a intrat în insolvență în 2013 și ulterior cu firma Comprest – ce în acte figurează ca aparținând surorii lui Marcel Butuza – Maria Voicu – datează din 2004.
Vectra și urmașa acesteia Comprest au primit contracte de la primăria Brașov de aproximativ 150 de milioane de euro din 2004 până acum doar la solicitarea primarului George Scripcaru și prin votul Consiliului Local evitându-se astfel stresul licitațiilor legale.

Ca să înțelegem cum stau lucrurile odată cu insolvența Vectra, Marcel Butuza a vândut palatul în care locuia, Palatul Știrbey, firmei Comprest. Firma Comprest a primit de la firma aflată în insolvență Vectra patru milioane de euro.

Mai departe dăm ,,dreptul la opinie” și saitului ,,România Curată” ce susține că ,,În capul topului achizițiilor publice de săptămâna trecută se află SC Dimar SRL, firmă care inregistreză un număr foarte ridicat de contracte cu statul. Dimar SRL a încheiat un contract în valoare de 89 de milioane de lei cu Consiliul Județean Călărași pentru reabilitarea și modernizarea unor dumuri județene. Această firmă a fost acuzată, în trecut, de a avea legături de business, prin intermediari, cu Rovana Plumb în timpul guvernului Ponta. Deși firma este specializată în lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, Ministerul Mediului i-a atribuit în 2014 un contract cadru în valoare de 275 de milioane de lei în domeniul IT&C. Directorul general al firmei, Iulian Drăgunoiu, a fost, de asemenea, un apropiat al PDL, partid căruia i-a donat suma de 50,000 RON în 2009.

Pe poziția a  treia figurează firma de pază Senzor Guard Security SRL cu un contract în valoare de aproape 38 de milioane de lei pe o durată de patru ani cu Metrorex. Firma deja asigura servicii de pază pentru Metrorex în baza unui contract atribuit anul trecut fără licitație. Mai multe surse media, printre care România Liberă, Libertatea și Știripesurse.ro, declară că, deși nu figurează printre administratori, firma gravitează în jurul fostului patron de la Scorseze Security International, Lucian Mursez, care a fost arestat în 2014 pentru evaziune fiscală.

În top mai apare și firma Recon SA a lui Marian Petcu, unul dintre denunțatorii Liei Olguța Vasilescu la DNA pe vremea când aceasta era primar în Craiova. Recon SA este recunoscută în Craiova ca fiind una dintre firmele de casă ale primăriei. Între 2012 si 2014, firma a primit contracte în valoarea de câteva zeci de milioane de euro pentru reabilitarea centrului istoric din oraș și lucrări suplimentare la Centrul Multifuncțional Craiova. O altă firmă care a mai apărut și in topul achizițiilor publice din 15-22 Aprilie este Star Pro Center Intl, cunoscută pentru că domină piața de anvelopare a blocurilor din Sectorul 5. Firma respectivă are un istoric bizar, fiind acuzată de mai multe surse media, în mod special Libertatea, că ar fi o firmă fantomă a cărei directoare, Nicoleta Diaconescu, ar deține și o firmă off-shore în Seychelles.”

 Iulian Rinder

COMENTARII

  1. […] Deşi au trecut aproape trei săptămâni de când edilul de la SC Primăria Scripcaru SRL se lăuda că operatorul de salubritate Brai Cata va mai putea ridica deşeurile decât din cartierul Noua, acest lucru nu s-a întâmplat. Practic  firma amintită operează în Şchei, în Centrul istoric, Scriitorilor, Valea Cetăţii, Astra şi Noua. Reamintim că în a doua jumătate a lunii trecute, primarul Braşovului, George Scripcaru, a anunţat că de la 1 decembrie, cu excepţia cartierului Noua, toate celelalte cartiere deservite de Brai Cata ar fi urmat să fie preluate de Comprest.Despre relaţiile excelente dintre firma Comprest şi Geroge Scripcaru am tot scris. Ca dovadă vedeţi articolul: Alți 48.211.858,44 lei pentru COMPREST S.A de la SC. Primăria Scripcaru SA […]

  2. […] Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, până în 28 noiembrie, Comprest va trebui să se pregătească pentru a prelua domeniul public al oraşului.   Până la data amintită, de salubrizarea domeniului public se ocupă firmele Comprest şi Brai-Cata, fiecare dintre ele având arondate anumite zone ale oraşului. În ceea ce priveşte deszăpezirea, iarna trecută, acesta a fost asigurată de firmele Eurostrada (arterele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona străzii  Hărmanului – Bulevardul Gării – 13 Decembrie) şi Comprest -urmașa firmei ,,Vectra” ce deținea” restul oraşului, inclusiv Poiana Braşov. De ce spunem ,,urmașa firmei Vectra”, vedeți articolul: Alți 48.211.858,44 lei pentru COMPREST S.A de la SC. Primăria Scripcaru SA. […]

  3. […] Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, până în 28 noiembrie, Comprest va trebui să se pregătească pentru a prelua domeniul public al oraşului.   Până la data amintită, de salubrizarea domeniului public se ocupă firmele Comprest şi Brai-Cata, fiecare dintre ele având arondate anumite zone ale oraşului. În ceea ce priveşte deszăpezirea, iarna trecută, acesta a fost asigurată de firmele:* Eurostrada (arterele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zona străzii  Hărmanului – Bulevardul Gării – 13 Decembrie) şi * Comprest – urmașa firmei ,,Vectra” ce deținea” restul oraşului, inclusiv Poiana Braşov. De ce spunem ,,urmașa firmei Vectra”, vedeți articolul : Alți 48.211.858,44 lei pentru COMPREST S.A de la SC. Primăria Scripcaru SA. […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.