Alternative la incalzirea locuintelor

Alternative la incalzirea locuintelor

0 76

Cei suparati de si pe CET sau scumpirea gazelor, ambele incercand sa ne jupoaie de vii, au posibilitatea sa-si incalzeasca locuinta si cu alte instalatii decat caloriferul sau teracota. Mai ales cei care locuiesc la bloc si folosesc iarna doar o camera incalzita, pentru a face economie – si aici ma refer la pensionari sau persoane fara copii si cu venituri mici – au si alternative pentru a-si incalzi locuinta.


?


Aerotermele


Acestea se folosesc de obicei pentru incalzirea bailor, majoritatea avand un sistem de intrerupere a functionarii in caz de rasturnare. Dar, cum pot incalzi baia, pot la fel de bine incalzi si alta incapere. Modelele mai noi sunt dotate cu filtre de praf si termostate electronice


?


Radiatoare electrice cu ulei


Acestea sunt binecunoscutele aparate de incalzit folosite in perioada apusului de soare ceausist. Erau folosite mai ales de familiile cu copii mici sau nou-nascuti, dar si de batrani bolnavi.


Ele sunt umplute cu un ulei special care face sa radieze caldura tot corpul de incalzit si nu prezinta un pericol iminent de incendiu. Fiind pe roti sunt usor manevrabile pentru mutarea in locul in care este nevoie de ele.


?


Radiatoare si calorifere electrice.


Aceste corpuri de incalzit, confectionate din fonta, aluminiu sau otel, au dezavantajul ca sunt cam inestetice si greu de mutat dintr-un loc in altul, mai ales cele din fonta, ele ocupand si destul de mult spatiu.


Cu toata greutatea lor, mult mai mare fata de celelalte, cele din fonta sunt mai durabile in timp, oferind o incalzire rapida si, dupa intreruperea alimentarii, pastrand mai mult caldura.


Iata trei variante la alegere si in raport de calculele facute tinandu-se cont de buzunar, pret si rentabilitate.


?


Dan Bota? ??


??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.