Alte smenuri basesciene legate de turismul electoral

Alte smenuri basesciene legate de turismul electoral

0 58

A izbucnit un nou scandal, in care apar in roluri principale membrii ai familiei Basescu. Este vorba de suspiciuni de frauda legate de candidatura Elenei Basescu la alegerile europarlamentare. Biroul Permanent al PD-L ar fi cerut organizatiilor locale sa faca turism electoral, in vara, pentru fiica cea mica a presedintelui, pe atunci candidata independenta la europarlamentare.
Ipoteza este lansata de un fost presedinte al unei organizatii PD-L din Damboviþa.
Reprezentanþii PD-L susþin insa ca nu a existat o astfel de directiva, cu toate ca mai multi asemenea “turisti” au confirmat veridicitatea faptelor. Dar portocaliii au viermele minciunii adanc infit in creier, au dovedit-o in nenumarate randuri, si nu recunosc niciodata ce nu le convine.
Dar sa revenim la cazul in discutie. Fostul presedinte al organizatiei PD-L Cornesti, judetul Dambovita, Ioan Radu, a povestit jurnalistilor de la Alpha TV Ploiesti si de la cotidianul “Telegraful de Prahova”, citati de Gardianul, ca, la alegerile europarlamentare, cel putin 20 de localnici au fost transportaþi cu masinile in cateva localitati din judetul vecin, Prahova, pentru a vota pe liste suplimentare in favoarea Elenei Basescu.
Ioan Radu a povestit cum, cu cateva zile inainte de alegeri, senatorul PD-L de Dambovita, Valentin Gigel Calcan, a convocat 14 presedinti de organizatii judetene pentru a-i instrui cum trebuie mobilizati oamenii, cum trebuie transportati, de unde se vor lua banii pentru combustibil. Mai mult, sarcina trasata de Calcan presedintilor de organizatii era obtinerea in sectiile de votare a 7-12 voturi pentru Elena Basescu. Potrivit lui Calcan, acest ordin venea „de la centru”, adica de la Biroul Permanent National al PD-L.
„A spus sa obtinem 7 la 12 voturi si pentru EBA. La sfarsitul instruirii m-am ridicat revoltat de strategia pe care ne-o propunea. Pur si simplu era o strategie din birou care insemna sa notam cine a venit la votare, cati au votat cu PD-L. Fiind de fata toti, presedinti de la vreo 14 organizatii din sud-estul judetului Dambovita, ca e sarcina de la centru de la BPD al partidului”, a declarat fostul presedinte al organizatiei PD-L Cornesti, Ioan Radu.
De altfel, jurnalistii prahoveni au gasit alegatori care au spus fie ca au fost dusi la vot de patronii firmelor la care lucreaza, fie ca au primit lemne de foc pentru voturile date Elenei Basescu. Jurnalistii afirma ca toti acestia apar pe listele suplimentare.
In schimb, reprezentanþii PD-L spun ca de la centru nu a fost lansata o astfel de directiva. De pilda, cu un tupeu dus pe culmi si cu o seninatate spoita ca de obicei in asemenea imprejurari, Roberta Anastase afirma:
„Poate oamenii aia s-au dus intr-o excursie, poate si-au vizitat rudele, poate pur si simplu s-au dus sa voteze in alta parte”.
Ce sa mai spui cand hotul te fura pe fata si te mai si ameninta ca-ti muta falcile daca deschizi gura? Sa nu ne gandim la fraude care se pun la cale in cadrul PD-L, mai ales ca acuma miza este cu mult mai mare?

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.