Alte pete imobiliare in familia Basescu

Alte pete imobiliare in familia Basescu

0 111

Proprietatile familiei Basescu pot fi numite episoadele unei telenovele de foarte prost gust politico – social, o barca putreda pe apa damboviteana. Apar in ele o seama de nume sonore din mediul de afaceri roman, aceste nume nefiind apropiate de posibilitatea vreunui faliment financiar, ci doar moral, daca aceasta insigna li se poate prinde de rever. Ultima facatura purtand si semnatura de Basescu – nu conteaza mana purtand pixul – este acea achizitie a apartamentului tip penthouse din complexul Baneasa Investment contra sumei de 800.000 euro, cu TVA. De fapt este ultima iesita la iveala, datorita efectului de bumerang, caci una a vrut Basescu prin declansarea povestii cu doi s-un sfert, si alta a inceput sa scoata ea la iveala. Sa fie ceva in genul chestiei cu dominoul?

Scumpul tatic si presedinte de tara – acuma; pe vremea cand a inceput povestea cu Popoviciu si Baneasa Investment era primar general al Capitalei si a ajutat la declararea zonei cu pricina ca fiind defavorizata, dupa ce, din teren extravilan agricol (al Academiei de Agronomie, constituita parte in afacere, cu acest teren, iar societatile cu Popoviciu in frunte fiind cu ideile), saraca zona s-a pomenit in intravilan, iar toate utilitatile (apa, canal, electricitate etc.) au fost introduse pe bani de program PHARE, adica „moca” – deci acest tatic-presedinte declara pe unde apuca sa i se dea ocazia: „Fiica mea si-a cumparat corect apartamentul, este notar, nu vad nicio problema.”
Atata ca nu precizeaza cu care ochi nu vede nicio problema.
Dupa care continua: „Apartamentul il cumparase cu banii ei. Vanduse casa din Corbeanca, unde statuse cu Bogdan Marin (Bodo, cel cu muzica). Dupa ce s-au despartit, i-a fost greu sa mai stea in acea casa.”
Frumoase cuvinte, dar de ce spuse la timpul trecut? Vreo premonitie?

La randul ei, fatuca nevinovata zice, tot asa, cui vrea si cui nu vrea sa o asculte: „Am achizitionat apartamentul din vanzari anterioare. Am platit pretul corect al pietei, prin transfer bancar. Nu am asteptat niciodata nimic gratuit, de la nimeni.”
Bun, dar nici ea, nici taticul ei nu ajung pana la radacina acestui hrean al naibii de usturos, ci se opresc la vanzarea vileide peste 300 mp, care, in 2006, valora cam 300 – 330.000 euro.

Baftoasa, familia aceasta, Traian Basescu!
Hai sa luam zece insi din aceeasi breasla si cu aceeasi functie: zece comandanti de nava, cu cate doi copiii in familie. Cati au ajuns la situatia materiala actuala a familiei (fost comandant de nava) Traian Basescu? Sau la jumatate, sau numai la sfert? Doar la situatia materiala, nu ma refer la cea politica! Oare ceilalti noua, cu familii cu tot, sunt atat de tantalai si bicisnici mintal incat sa se multumeasca cu taraitul sarpelui?

Iar unul din puii de cuc din cuibul Basescu – fara a deranja insa cuibul – este Puiu Popoviciu, detinatorul complexului Baneasa Investment, ajuns acolo dupa cum am aratat mai sus – povestea este mai lunga, Popoviciu fiind fiul unui fost profesor universitar la Agronomie si ginere al lui Ion Dinca, zis Te-leaga, satrapul ceausist, ginerele fugind dupa ’89 in America, impreuna cu fiicele satrapului si revenit in tara dupa condamnarea socrului si linistirea apelor – si implicat in povestea DGIPI.
Alt pui de cuc, sau ma bine spus un corb in trecere peste vila de la Corbeanca, este Sorin Vulpescu, nimeni altul decat unul dintre patronii firmelor Golden Blitz si Euroconstruct, care a si construit vila.
Legaturi imobiliare ciudate cu Fat-Frumos Basescu a avut si balaurul cu mai multe capete financiare, Costel Casuneanu, unul dintre regii asfaltului (printre altele).Acesta a fost amestecat in povestea vanzarii unui teren din Capitala, in 2002, in urma careia Traian Basescu si-a cumparat o casa de 300 mp si un teren de 700 mp in Otopeni, proprietate pe care i-a pasat-o Ioanei Basescu, fiica cea mare, pe vremea cand era primar, asta ca sa-si poata aproba schema cu imobilul din Mihaileanu.

Sa ne mai amintim si de alte afaceri, imobiliare sau de alt gen, ale familiei Basescu, afaceri care pe un om de rand l-ar fi captusit cu ani grei de puscarie?
Dar de, pana una, alta, familia Traian Basescu este mangaiata de imunitatea functiei capului de familie. Si dupa aceea?
Concreta si tot mai vizibila apare spaima care l-a cuprins pe matelot, daca a scos-o pe faleza si pe fiica sa Ioana, care sa dea explicatii de doi bani.
Oare cine a adus apusul asupra lui Traian Basescu?
Sfidarea Constitutiei, Dosarul Flota, Casa din Mihaileanu, afacerea Baneasa, Cartierul Francez sau Afacerea Ciclop unde fostul primar Basescu, actual presedinte, retrocedeaza o mare proprietate in mijlocul Bucurestiului, (Ciclop) care valoreaza zeci de milioane de euro, unor cetateni asupra carora instanta s-a pronuntat definitiv si irevocabil ca nu au calitatea de mostenitori.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.