Alt accident in Piatra Craiului

Alt accident in Piatra Craiului

0 185

anul acesta parca este un facut, accidentele in Piatra Craiului se tin lant. Si din nou este vorba de un turist strain , care a venit sa ne vada frumusetile muntilor, dar care nu a tinut cont de legile lor.
Iata, o turista din Franta s-a accidentat grav, ieri, in jurul pranzului, in timp ce se afla impreuna cu alti trei prieteni in masivul Piatra Craiului, atat de cunoscut pentru semetia sa.
Femeia are cam 30 de ani, din cate s-a putut afla de la salvatori. Ea a alunecat intr-o rapa aproape 100 de metri si s-a lovit la cap.
Salvamontistii au intervenit cu elicopterul pentru a fi transportata la Gura Raului, la baza muntelui, unde a sosit o ambulanta SMURD pentru a-i acorda primul ajutor si a o transporta in medii mai sigure..
Astfel, turista a fost transportata la Spitalul Judetean Brasov. Medicii spun ca pacienta a suferit multiple fracturi la cap, umar si sold si se afla in coma.
Este al zecelea turist accidentat in ultimele doua luni in masivul Piatra Craiului. Ultimul incident a avut loc in cursul serii de duminica, in urma caruia un turist de 26 de ani din Campina si-a fracturat un picior, dupa ce a incercat sa parcurga un traseu nemarcat.

Este ciudat faptul ca turistii simpli, neechipati si nepregatiti pentru ascensiuni deosebite, nu inteleg insemnatatea unui comportament limitat la posibilitatile proprii, indicat de salvamontisti in toate punctele de plecare mai importante de pe traseele dificile. Si este ciudat ca tocmai strainii, banuiti, ca occidentali, cu o disciplina aproape inascuta, sa nu respecte regulile.
Si uite ca muntele pedepseste!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.