Alpiniada de vară a vânătorilor de munte

Alpiniada de vară a vânătorilor de munte

0 254

La Cheile Râșnoavei, se desfășoară în aceste zile Alpiniada de vară a vânătorilor de munte. Este cea de-a XIV – a ediție a competiţiei organizate de Statul Major al Forțelor Terestre şi găzduite de Brigada 2 Vânători de Munte “SARMIZEGETUSA”

La Cheile Râșnoavei, se desfășoară în aceste zile Alpiniada de vară a vânătorilor de munte. Este cea de-a XIV – a ediție a competiţiei organizate de Statul Major al Forțelor Terestre şi găzduite de Brigada 2 Vânători de Munte “SARMIZEGETUSA”.

Concursul aplicativ-militar are ca obiectiv verificarea și aprecierea într-un cadru tactic a deprinderilor vânătorilor de munte în practicarea alpinismului, deplasării în teren muntos greu accesibil, a întrebuințării armamentului individual și a materialelor specifice pe timpul derulării acțiunilor militare.

La competiție participa 8 loturi aparținând marilor unități și unități de vânători de munte subordonate Statului Major al Forțelor Terestre.

Vânătorii de munte își testează abilitățile pe durata desfășurării probelor de ștafetă alpină și cățărare rapidă, cățărare artificială la coardă dublă și coborâre în rapel și combinata alpină.

Acţiunile s-au desfăşurat ieri la Poligonul Cheia de pe DN 73A, astăzi de ora 08.30, acestea continuă la Cheile Râșnoavei pentru ca vineri, 22 septembrie, să fie organizată festivitatea de premiere, la cabana militară DIHAM din Predeal.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.