Aloe Vera – miracolul naturii (I)

Aloe Vera – miracolul naturii (I)

0 144

Aloe barbadensis Miller pe numele ei, supranumita Aloe vera, este o planta subtropicala din familia liliaceelor – adica ruda cu usturoiul, ceapa, crinul, laleaua si altele – si este una dintre cele peste 250 de specii de aloe existente pe glob in diferite regiuni.
Aloe vera este binecunoscuta in multe tari pentru efectul terapeutic extraordinar, fiind astfel considerata ca un minunat medicament natural.
Acest nume, ALOE, vine din arabul ALOEH, ceea ce inseamna SEVA CRISTALINA SI AMARA, planta fiind folosita inca din stravechi timpuri ca medicament, datorita virtutilor curative.
Botanistul Miller a descris prima data aceasta planta, descoperita pe insulele Barbados. De aici si numele de “Aloe barbadensis Miller”, cu toate ca a mai primit si alte nume, cum ar fi “Aloe vera Linne” sau “Aloe vera Lemarck”, acest “vera” insemnand in latina “adevarat” si datorandu-se efectului terapeutic foarte puternic.
Si alte specii de aloe prezinta efecte curative, insa niciuna nu egaleaza pe cele ale Aloei vera.
Vechii egipteni o numeau “planta nemuririi” si o puneau printre darurile funerare care se inmormantau odata cu faraonii, pentru a asigura sanatate spiritului acestora.
Africanii agatau planta deasupra usii pentru a alunga spiritele rele
Medici celebri si personalitati istorice de frunte au fost fascinati de puterea curativa a acestei plante.
De la descoperirea proprietatilor ei curative – prima atestare este sapata in piatra acum 3.500 de ani, iar primul tratat medical care aminteste planta dateaza cam tot de pe atunci – planta a fost folosita cu mult succes in scopuri terapeutice atat de marile civilizatii antice, cat si de popoarele de pe continentul african si din India acelor vremuri, fiind binecuvantata si de scrieri din orientul indepartat.
In acest sens se poate arata ca Aloe vera a fost si este socotita drept echivalentul omului printre plante, de aici si miraculoasele vindecari prin preparatele obtinute din aceasta planta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.