Almanahe si Monitoruri

Almanahe si Monitoruri

0 174

Intr-un puseu de lectura, Marean Vanghelie isi trimitea cu ceva vreme in urma adversarii sa frunzareasca niste almanahe inainte sa se trezeasca vorbind despre partidul pe care il controleaza in parte. Era o invitatie sincera, cu atat mai candida cu cat era venita din partea unui ins care n-a prea avut de-a face cu cartea la viata lui. La vremea aia, am ras gros si inca o mai facem de fiecare data cand il vedem pe sticla pe cititorul Marean. Dar Vanghelie a facut mai mult decat sa scoata pe gura o vorba haioasa. A indicat cartulia in care urma sa se scrie istoria partidului. De la iesirea livresca a lui Marean incoace, partidul a scris file intregi in almanahe. Cronica faptelor de partid pesediste a fost la fel de distorsionata pe cat este de chinuit lexicul vanghelic. Liderii PSD au spus atatea tampenii ca nu putea fi consemnate decat in almanahele lui Marean. Mircea Geoana isi poate rezerva chiar un capitol intreg.
Dupa episodul demisiei generalului pesedist Gabriel Oprea, Marean ar fi trebuit sa mai produca o vocabula memorabila. Dar omul a fost luat cu alte treburi. Altminteri ar fi observat ca cronica foarte scurta a faptelor de ministru ale lui Oprea s-a scris in Monitoruri dupa ce premierul Emil Boc a tinut deschis Monitorul Oficial pana tarziu in noapte ca sa-si dea Geoana incuviintarea pentru controversata numire a lui Virgil Ardelean.
Asa ca Marean ar trebui sa-si nuanteze putin indemnurile (sau poate indemnele?) la lectura: almanahe ziua si monitoruri noaptea.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.