Alina si Codruta, sfintele protectoare ale minerilor…

Alina si Codruta, sfintele protectoare ale minerilor…

0 605
Dupa ce au suflat din nou praful de pe dosarele Mineriadei di 13-15 iunie 1990, peisaje sinistre ies la iveala. Asa se face ca Alina Bica, procuroarea care pare ca sta la bulau doar pentru ca era prietena de escapade luxoase prin strainataturi a Elenei Udrea, se face vinovata de fapte mult mai grele. Bica de la Paris este aceeasi care dispunea, in urma cu vreo doua cincinale, inchiderea dosarelor mineriadei, taman cand probele se conturasera si incriminau clar personaje de genul Ion Iliescu sau Virgil Magureanu.
Nu ca se mai indoia cineva ca bestiile astea doua au pus la cale aducerea minerilor la Bucuresti si asmutirea lor asupra demonstrantilor din Piata Universitatii dar si a bucurestenilor suspecti de portul barbii. Dar era nevoie de niste acuzatii beton, formulate dupa intocmirea unor dosare la fel de temeinice. Iata ca Alina Bica nu este doar o fetita partenera de suse a Elenei Udrea, ci un pion otravit plasat in sistemul justitiar, ca sa-i faca scapati pe marii vinovati de manipularea minerilor.
Dar praful suflat de pe dosare limpezeste intr-o parte ceea ce blureaza in alta. Daca umflarea Bicai de pe strada si traducerea ei in justitie pare sa fi fost manareala colegei ei de sistem Codruta Kovesi, intr-un conflict intestin DIICOT-DNA, faptele trecute le plaseaza de aceeasi parte a baricadei. Kovesi este cea care l-a scos la pensie pe procurorul militar Dan Voinea, artizanul colectiei de dosare privind Revolutia si Mineriadele. Cel care a si fost cercetat de CSM dupa ce a continuat audierile in anchete in urma pensionarii.
Chiar fostul presedinte Traian Basescu, creditat drept tatucul Laurei Codruta, i-a reprosat public Codrutei Kovesi manaria asta, de fata cu o puzderie de demnitari si magistrati, nemultumit ca singura speranta de aducere in fata justitiei a vinovatilor pentru cele doua atrocitati fusese inabusita taman de procurorii din sistem.
Asa ca, imaginea fetelor asta aparent doar mondene si fitoase, nu e completa fara niste fapte trecute si deosebit de cumplite, cand cararile li s-au intalnit prin hrubele mineriadelor.
Acolo unde ar si merita sa ajunga daca vor fi dovedite vinovate cu acte. Pana atunci, Valea Jiului poate sa le declare sintele protectoare ale minerilor.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.