Alina Mungiu Pippidi: renunta la candidatura PDL

Alina Mungiu Pippidi: renunta la candidatura PDL

0 106

Intr-o scrisoare trimisa conducerii PDL Iasi, Alina Mungiu Pippidi anunta ca nu va mai candida la europarlamentare, dupa ce Elena Basescu a demisionat ieri din partid si a anuntat ca va candida ca independenta. Alina Mungiu Pippidi a conditionat prezenta sa pe lista de respectarea unor asa numite conditii de integritate, interpretate ca fiind incompatibile cu candidatura mezinei presedintelui. Traian Basescu a spus intr-o emisiune ca Alina Mungiui a cautat notorietatea si ca era „o chestiune de minima eleganta” sa-l caute la telefon daca avea sa-i spuna ceva.
„Intrucit nu am primit un raspuns clar de la conducerea partidului privitoare la scrisoarea adresata in data de 6 martie, si persista diverse ambiguitati in legatura cu intregul proces, cred ca nu e realist sa mai contati pe mine ca si potential candidat al organizatiei dvs. Ramin foarte flatata de sprijinul unanim pe care mi l-a aratat organizatia locala Iasi si va urez mult succes in continuare”, se arata intr-un mesaj trimis de Alina Mungiu Pippidi liderului PDL Iasi, Dan Carlan.
Unii lideri din PDL sustin ca Alina Mungiu n-ar fi avut oricum sanse sa ajunga pe lista, pe motiv ca n-ar aduce voturi, si ca directorul SAR si-ar fi pregatit o iesire onorabila anuntand public setul de criterii care o vizau, intre altii, si pe Elena Basescu.
Mezina presedintelui a demisionat ieri din PDL aratand ca nu doreste ca partidul sa fie pus in situatia de a alege intre intelectuali si prezenta sa pe liste. Anterior, mezina presedintelui refuzase sa comenteze criteriile anuntate de Alina Mungiu, in special cele care o vizau direct. “Nu polemizez cu doamna Mungiu. Nu ma intereseaza”, declarase Elena Basescu citata de Evenimentul Zilei.
Directorul SAR anuntase ca va candida daca PDL va include, intre alte criterii, conditia ca viitorii candidati sa nu fi profitat sau sa profite de pe urma pozitiei publice a lor sau a unui membru al familiei lor, sa nu fi schimbat mai mult de doua partide politice in cariera lor si sa nu se fi ilustrat prin comportament inadecvat in spatiul public.
In replica, Traian Basescu a declarat la o emisiune televizata: „Uite, imi permiteti sa fac o gluma? Stiam ca dansa se fereste, sa nu fie cu securisti. Nu-i securista fiica mea. Are 29 de ani, deci n-a avut timp sa fie informatoare. Stiam ca se fereste de infractori. N-a facut nicio infractiune, doar are niste amenzi de circulatie. Mai departe, nu stiu, v-am spus, o sa discut, dar modul asta al unui prieten de a-si face notorietate, pentru ca eu am o relatie buna cu dna Pippidi… Putea sa ma caute la telefon daca avea ceva sa spuna, ca o chestiune de minima eleganta”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.