Alina Gorghiu a anunta ca a nascut un baietel pe care il...

Alina Gorghiu a anunta ca a nascut un baietel pe care il cheama …absolut romaneste – Noah !

0 377

Am trecut prin toate variantele de nume, imi doresc un nume mai romanesc, nu ma inteleg cu sotul meu pe nume in acest moment, avem viziuni diferite si optiuni diferite. Nu mi-as dori sa il strige pe nume in clasa si sa se intoarca toti din generatia lui cand e strigat acel nume”, a declara atunci la ProTV liderul liberal.In Romania nu ar trebui sa-ti fie rusine deloc ca-ti cresti copilul si ca-l plimbi cu tine, inclusiv la sediul din Modrogan. O sa-l primeasca foarte bine colegii mei, sunt absolut convinsa, mai spunea Alina Gorghiu, pe pagina .

NOAH
(m) – Nume biblice ,
Pronuntie: NO-a   Origine ebraica. Nume curent in Israel, dar si in SUA. Derivat de la נוֹחַ (Noach) care inseamna „confort, odihna”. In Vechiul Testament, Noe a construit o arca, pentru ca el, familia lui si animale din toate speciile, sa poata supravietui Potopului. Dupa Potop, pe cer a aparut un curcubeu, ca semn al intelegerii de la Dumnezeu. Exista insa o multime de sfaturi pe …facebook-ul atat de drag doamnei Co-pres.
Ia cititi:ALINA  GORGHIU Z

In primul rand, ca parinte, incearca sa gasesti un echilibru ! Nu alege nici un nume extrem de folosit, dar nici un nume de care nu a auzit nimeni. Oricum, un nume de-acasa…
De asemenea, daca te hotarasti asupra unui nume strain, incearca sa alegi unul care sa fie si… universal. Datorita globalizarii, sunt sanse mari ca la maturitate, copilul sa nu stea in Romania, iar un nume usor de pronuntat in toate limbile poate sa fie un mare atu pentru el.In primul rand, trebuie sa stii ca numele il va defini si chiar il va caracteriza. In general, persoanele au o memorie vizuala si auditiva extrem de bine dezvoltata, motiv pentru care, atunci cand aud un nume, se gandest instant la imaginea altor persoane pe care le cunosc cu numele respectiv. Din acest motiv este bine sa ii alegi copilului un nume de persoana pe care o respecti. Acesta poate sa fie un nume de persoana cunoscuta, sau un nume al unei persoane din familie.
Daca alegi un nume de persoana publica, nu iti numi copilul Hagi, Shakira, Belmondo sau Rihanna! Acest lucru il poate urmari toata viata si cu siguranta nu va fi incantat de alegerea pe care ai facut-o.Influenta numelui poate sa fie mult mai mare insa. Un nume cu rezonanta puternica si usor de retinut ii usureaza copilului foarte mult modul de trai si de socializare. Mult mai usor va fi retinut un nume melodios si placut, decat un nume rigid si greu de pronuntat.
Nu in ultimul rand, numele poate avea o influenta foarte mare asupra increderii celui mic in propria persoana. Daca are un nume care ii place si de care este incantat, acesta va avea mult mai mare incredere in el si va putea privi si lumea din jur cu incredere. Sa va traiasca flacaul 100 de ani !.
Bine ca nu-l cheama Isaak… Ca prenume, nu prea mergea inainte de numele tatalui! (ddr)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.