Printre luptătorii echipei României, aflaţi în aceste zile în cantonament în Poiana Braşov este şi Alin Alexuc, deocamdată singurul calificat pentru Jocurile Olimpice. Luptatorul botoşănean, legitimat la CS Dinamo, a primit premiul de excelenţă în lupte greco-romane, în cadrul Galei Laureaţilor 2015. El va participa la a doua Olimpiadă consecutivă, după Londra 2012, când a fost singurul luptător român prezent la cea mai importantă competiţie sportivă a lumii. Anul competiţional recent încheiat a fost unul bun pentru Alin Alexuc, care a câştigat titlu de campion naţional la seniori, dar şi trei medalii, la turnee internaţionale foarte puternice, în Turcia, Ungaria şi Bulgaria.
Alexuc susţine că aceste turnee şi Jocurile Europene din Azerbaidjan, unde nu a obţinut un rezultat bun, l-au ajutat să aibă parcursul bun de la campionatele mondiale, care i-a adus calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio. Alin Alexuc, care în prezent este uşor accidentat la genunchi, crede în şansa lui şi aşteaptă Jocurile Olimpice. O fire caldă, un om cu mult caracter şi un luptător, în adevăratul sens al cuvântului, Alin Alexuc ne-a declarat : ,,Mai sunt trei turnee de calificare şi aşteptăm cu toţii ca să se califice şi alţi sportivi. Mi-ar face mare plăcere să mergem trei, patru sportivi, la Jocurile Olimpice. Sunt trei antrenamente foarte grele în fiecare zi, aici, în Poiană.
La ora 7 avem înviorarea, alergare, apoi antrenament la ora 10 şi apoi la 17,00. Nu ne este uşor, dar trebuie să ne îndeplinim obictivele trebuie să muncim. Este din ce în ce mai greu o calificare la o competiţie de o asemenea amploare şi pentru asta trebuie să te pregăteşti.
Eu m-am calificat luând locul V la campionatele mondiale, după ce am pierdut medalia, dezavantajat puţin şi de arbitraj. Dar, sper că la Jocurile Olimpice, cu ajutorul pregătiri, cu ajutorul antrenorilor şi al federaţiei, să aducem o medalie. Sper să evoluez bine şi să urc podiumul de premiere”.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.