Alimentele procesate sunt FOARTE SARATE

Alimentele procesate sunt FOARTE SARATE

0 89

Potrivit unui studiu realizat de un grup de cercetatori australieni, multe dintre alimentele procesate, mai ales sosurile, cremele si produsele din carne, contin prea multa sare.
Oficialitatile din domeniul sanatatii publice incearca sa determine producatorii sa reduca nivelul de sare din alimentele procesate. Marea Britanie si Franta au reusit sa faca acest lucru, colaborand cu producatorii din domeniu, in timp ce autoritatile din New York au lansat recent o campanie pentru a reduce cu 25% nivelul de sare din alimente in urmatorii cinci ani. Eforturi similare se inregistreaza in Australia, iar unele companii au inceput sa reduca nivelul de sare din produsele lor, potrivit profesorului Jacqueline L. Webster si colegilor sai de la George Institute for International Health din Sydney, autorii acestui studiu.
Pentru a veni in sprijinul acestor eforturi, cercetatorii au colectat date despre continutul de sare din 7.221 de produse din zece grupe de alimente, cu 33 de categorii si 90 de subcategorii. Cercetatorii considera ca alimentele cu cel mai mare nivel de sare sunt cele care contin peste 500 de miligrame de sodiu la 100 de grame, in timp ce produsele cu nivel mic contin sub 120 de miligrame de sodiu la fiecare 100 de grame. Cercetatorii au descoperit variatii mari ale nivelului de sare in cadrul anumitor categorii de alimente.
Cerealele, fructele si legumele au cele mai mici niveluri de sodiu, in medie, 206 mg per 100 g, respectiv 211 mg/100 g. Aproape doua treimi din cele 33 de categorii de alimente analizate aveau concentratii de sare, in medie, mai mari decat cele impuse de standardele autoritatilor din sanatatea publica. Painea, produsele din carne procesata, sosurile si conservele de legume includ cele mai multe subcategorii cu concentratii de sare peste nivelul acceptat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.