Alimente nerecomandate elevilor

Alimente nerecomandate elevilor

0 49

Ministerul Sanatatii a intocmit lista produselor care nu vor mai utea fi comercializate in scoli. Hotararea nu este definitiva, pentru ca e nevoie si de opinia firmelor din industria alimentara. Astfel, potrivit listei intocmite de rerezentantii Ministerului Sanatatii, alimentele foarte dulci, cele cu multe grasimi, alimentele foarte sarate si cele care contin peste 300 de calorii la o portie, dar si alimentele neambalate si cele neetichetate ar putea fi interzise in scoli.
Lista a fost trimisa si patronatelor din industria alimentara, care vor aduce amendamentele lor in doua saptamani. Atunci, se vor stabili clar alimentele nerecomandate elevilor.
Totodata, lista va ajunge si la Uniunea Europeana, unde se va stabili daca se respecta sau nu principiile unei alimentatii sanatoase.
Iata lista de principii a Ministerului Sanatatii: zahar peste 15 grame la 100 de grame, grasimi peste 20 de grame la 100 de grame, sare peste 1,5 grame la 100 de grame, alimente cu peste 300 de calorii la o portie, alimente neambalate, alimente neetichetate.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.