Alimente expirate, furt la gramaj si produse fara eticheta

Alimente expirate, furt la gramaj si produse fara eticheta

0 621

Sunt neregurile gasite de comisarii de la Protectia Consumatorului la o unitate alimentara de pe Colina Universitatii. Administratorul s-a scuzat ca nu are suficienti angajati si pretinde ca nu stia ca trebuie sa-si eticheteze produsele. Agentul economic risca amenda de pana la 50.000 de lei si chiar inchiderea unitatii

Sunt neregurile gasite de comisarii de la Protectia Consumatorului la o unitate alimentara de pe Colina Universitatii. Administratorul s-a scuzat ca nu are suficienti angajati si pretinde ca nu stia ca trebuie sa-si eticheteze produsele. Agentul economic risca amenda de pana la 50.000 de lei si chiar inchiderea unitatii.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brasov au urcat astazi pe Colina Universitatii Transilvania. Actiunea a fost declansata de plangerile mai multor studenti care au reclamat, cu ocazia unei lectii deschise tinute la Universitate, ca produsele comercializate in punctul alimentar de pe Colina nu par sa fie proaspete. Descinderea inspectorilor a confirmat sesizarile studentilor inca de la controlarea primelor produse.

Comisarii de la Protectia Consumatorului au gasit si produse expirate in incaperea de preparare a sandvisurilor, pe care angajatii se pregateau, chipurile, sa le arunce. O angajata s-a agitat permanent sa arate la camera produsele expirate, pe motiv ca erau doar cateva si se aflau in magazie, nu la vanzare. sandwich

De altfel, si conducerea unitatii are tot soiul de explicatii pentru neregulile depistate de inspectori. Cea mai hilara este ca nu are suficient personal, ca doua angajate de baza sunt in concediu de maternitate si asta ar fi motivul pentru care comercializeaza produse expirate.

Conducerea unitatii nu este la curent cu prevederile legii in materie de alimentatie si pretinde ca, desi functioneaza din 1992, a aflat abia acum ca trebuie sa-si eticheteze sandwich-urile.

Comisarii de la Protectia Consumatorului au fost nevoiti sa-i faca directorului societatii un scurt instructaj legislativ. Comerciantul a fost invitat la sediul Protectiei Consumatorilor Brasov pentur verificarea intregii documentatii si risca amenda de pana la 50.000 de lei si chiar inchiderea unitatii.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.