Alianta PSD-ACD bruiata de sirene

Alianta PSD-ACD bruiata de sirene

0 82

Sebastian Lazaroiu a imprumutat de la skiper-ul Basescu binoclul in intentia declarata de a vedea cum arata noua alianta. Din neatentie sau nestiinta s-a uitat invers prin obiect astfel ca ce a vazut cade bine sefului de la Cotroceni.

Sondajul, parlamentarul, si cine numara voturile
Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu estimeaza ca o viitoare alianta PSD – ACD va obtine un scor electoral agregat de maxim 40%, ceea ce nu poate fi numit un succes, el apreciind aceasta alianta este ca o centura de castitate pentru liberali si social-democrati.
„Prima observatie, si cea mai evidenta, de altfel, este ce cauta un partid care are 1-2% in sondaje alaturi de doua partide care au peste 20%. Pentru a raspunde la aceasta intrebare nu trebuie sa ne straduim sa cautam prea multe explicatii. Este vorba despre resursele mediatice si financiare pe care PC le pune la dispozitie. Deci e rational sa ai un partid care nu conteaza din punct de vedere electoral, doar pentru infrastructura din spatele lui”, afirma Lazaroiu pe site-ul blogary.ro.
Consilierul prezidential se intreaba de ce doua partide care in sondaje insumeaza peste 50% se aliaza impotriva unui partid aflat la putere care in sondaje are intre 15-18%.
„Un posibil raspuns este ca, de fapt, alianta este o constructie de imagine menita sa dezmembreze actuala majoritate, si asa fragila, inainte de 2012…O asemenea alianta ar avea si o majoritate actuala, nu doar viitoare si ar prelua parghiile puterii inainte de alegerile din 2012. .. Cum ar putea sa convinga o alianta cu multe guri de hranit si conflicte interne inerente alti parlamentari sau chiar un partid intreg (UDMR) sa intre intr-o bucatarie in care e o harabura de nedescris si in care risti sa primesti o furculita in ochi inainte de a infige propria furculita in placinta. Mai ales ca tradatorii, sau ultimii veniti, sunt tratati tot timpul ca niste slujnice”, mai scrie Lazaroiu.
El mai apreciaza ca aceasta constructie politica nu pare rationala din multe puncte de vedere.
„Se opune unui inamic fragil, are costuri mari de impartire a resurselor, are costuri mari de armonizare a programului politic, polarizeaza o piata media favorabila opozitiei si nu poate tranzactiona viitorul decat pentru naivi. Eu as estima ca va lua un scor agregat de maxim 40%, ceea ce e evident nu poate fi numit un succes electoral dupa criteriul enuntat mai sus”, adauga Sebastian Lazaroiu.

Ispita sirenelor
Consilierul prezidential considera ca o posibila alianta PSD-ACD ar fi o constructie „deloc naturala din punct de vedere politic”, facand o analogie intre o astfel de constructie politica si centura de castitate din Evul Mediu, dar si un apel la mitul lui Ulise.
„Va amintiti probabil mitul cu Ulise si sirenele. Ulise se leaga de catarg, isi pune ceara in urechi si arunca sabiile matelotilor in mare pentru ca acestia sa nu taie legaturile. Face acest lucru pentru a nu auzi cantecul unor misterioase sirene, care l-ar fi distras pe Ulise si ar fi izbit corabia de niste stanci uriase. Banuiesc ca nici acest mit nu va duce cu gandul la alianta intre Ponta-Antonescu si Voiculescu. Daca urmariti cu atentie argumentele mele o sa vedeti legatura”.
In finalul postarii, Lazaroiu scrie ca nu vrea sa fie rautacios, dar un strabunic i-a spus ca mitul cu Ulise si sirenele are o versiune mult mai cinica: „Dupa ce Ulise s-a legat de catarg, si-a pus ceara in urechi, a aruncat in mare sabiile matelotilor, pregatit sa infrunte cantecul amagitor al sirenelor, a vazut dintr-odata, trecand pe langa, o alta corabie cu mateloti veseli care isi faceau de cap cu niste sirene. Va puteti imagina figura lui Ulise?”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.