Alianta de Centru Dreapta a intrat in fibrilatie

Alianta de Centru Dreapta a intrat in fibrilatie

0 118
Alianta de Centru Dreapta a intrat in fibrilatie
 
In “Laboratorul” specializat in clonari si productia de cyborgi politici au aparut probleme peste noapte – asa zisa concentratie de dreapta, a intrat in fibrilatie. “Accidentul” pare sa strice cartea de vizita a specialistilor cu performante incredibile in domeniu. Aici s-a realizat virajul PD, cu L in coada, care a reusit sa parcurga un drum ce a depasit viteza luminii, de la stanga la dreapta politicii romanesti. Seara s-au culcat in Internationala Socialista iar dimineata erau membri ai Popularilor europeni (PPE). Din jobenul portocaliu a fost scos si un presedinte, planificat pentru doua mandate dar si cu tot atatea suspendari (neplanificate), recuperat dintr-o primarie unde a esuat dupa “scufundarea” flotei pe un dolar (1$). Tot de aici s-a testat votul la 12 secunde. Ce nu a vazut Parisul! Reusita va ramane record mondial in Sec. XXI. Performanta cea mai tare putea fi inregistrarea prin 1.000.000 de voturi “culese” dintr-o diaspora rasfirata in tot universul sau stergerea a 1.500.000 – 2.000.000 voturi la ultimul referendum.  
Ei bine, acesti specialisti par a fi neputinciosi in fata ultimului proiect.
 
Alianta de Centru Dreapta blocata intr-o amarata de contestatie
Pentru alegerile de la inceputul acestei ierni, laboratoarele au un plan maret. Spalarea de portocaliu a PDL.
Ce pare incredibil, o amarata de contestatie este varata tocmai acolo unde oamenii lui Basescu controleaza procedurile – Justitia si incredibil la …BEC (Biroul Electoral Central).
Partidul Noua Republica nu va semna protocolul de infiintare a Aliantei Romania Dreapta, alaturi de PDL, PNTCD si Partidul Forta Civica, din cauza unei contestatii la Tribunal priviind infiintarea formatiunii politice. In urma contestatiei inregistrate la adresa Noii Republici, Mihai Neamtu a declarat ca partidul sau nu se va regasi in ARD si ca in momentul de fata se cauta formula juridica pentru a putea avea candidati la parlamentare pe listele aliantei. Inregistrarea aliantei se confrunta cu o a doua problema si anume faptul ca Mihai Razvan Ungureanu nu poate gira protocolul de infiintare al ARD in calitate de lider al Fortei Civice pana instanta nu ia act de alegerea acestuia in fruntea partidului. De precizat este ca pentru a participa la alegerile parlamentare Alianta Romania Dreapta (ARD) trebuie sa se inregistreze oficial la Biroul Electoral Central pana pe data de 17 septembrie. Si asta datorita unei Hotarari a Guvernului Ponta care impune un calendar electoral.
"Curtea de Apel va rezolva acest conflict in termen de 15 zile, dar in orice caz prea tarziu pentru ca Noua Republica sa poata semna protocolul de infiintare a Aliantei Romania Dreapta. Acest protocol va trebui semnat pana luni, dupa ce in urma cu o zi  a aparut o Hotarare de Guvern care impune un calendar. Presedintele Partidului Noua Republica sustine ca formatiunea sa va ramane in continuare partener al aliantei. "electoral ARD se va inregistra la Biroul Electoral Central, luni, 17 septembrie", a declarat Mihail Neamtu. Din surse ce tin de acelasi Laborator, se pare ca reprezentantii Noii Republici iau in calcul varianta chirurgicala de a clona ceva taranisti pentru a candida la alegerile parlamentare sub sigla PNCTD, de altfel partener al aliantei de centru dreapta.
 
Spy-ul de la externe blocat in birocratia procedurala …juridica!
O alta problema cu care se confrunta viitoarea alianta este participarea partidului lui Mihai Razvan Ungureanu, Forta Civica. In urma cu cateva zile in conventia extraordinara reprezentantii partidului Forta Civica si-au schimbat presedintele si l-au ales pe MRU drept lider, fapt care trebuie inregistrat la Tribunal. Totodata Forta Civica lucreaza la un nou statut al partidului care de asemenea trebuie anuntat in instanta. Din punct de vedere tehnic, pana cand instanta ia act de schimbarea in formatiunea politica, Mihai Razvan Ungureanu nu poate semna un protocol privind infiintarea unei aliante politice. Practic exista riscul ca ARD sa fie contestata, daca MRU semneaza in calitate de presedinte al Fortei Civice inainte ca instanta sa ia act de validarea acestuia. Variante sunt de gasit si aplicat. Precum cea de la sfarsitul lunii august Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, Mihail Neamtu si Adrian Papahagi au semnat un manifest politic comun care preceda alianta electorala de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare din acest an.
In Laborator s-a decis ca viitoarea alianta de centru dreapta sa fie facuta pe modelul Aliantei Dreptate si Adevar (D.A.) din 2004, formata din patru co-presedinti: Vasile Blaga (PDL), Aurelian Pavelescu (PNTCD), Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica) si Mihail Neamtu (Noua Republica).
Dupa parcurgerea procedurilor, se va vedea ce vor reprezenta cei patru “evanghelisti” de dreapta. Conform principiului cunoscut, din cei patru (Vasile Blaga, Aurelian Pavelescu, Mihai Razvan Ungureanu si Mihail Neamtu) vor ramane …doi: Blaga si Pavelescu.
 
Horia D.R.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.