Alex Younger, seful Serviciului Secret de Informații britanic (MI6), la Bucuresti

Alex Younger, seful Serviciului Secret de Informații britanic (MI6), la Bucuresti

0 389

O vizita atat de importanta nu putea trece neobservata. In realitate s-a dorit sa fie cat mai vizibila, motiv pentru care, protocolar sau nu, s-a trecut pe la liderii institutiilor de profil si pe la cele doua palate. Alex Younger a fost desemnat șef al MI6 în toamna anului trecut.

Vizita la Palatul Cotroceni
Președintele Klaus Iohannis l-a primit marți, la Palatul Cotroceni, pe șeful Serviciului Secret de Informații al Marii Britanii, Alex Younger, cu care a discutat despre Parteneriatul strategic dintre cele două țări și situația de securitate regională.
Potrivit Administrației Prezidențiale, cei doi oficiali au discutat despre componenta de securitate a Parteneriatului strategic dintre cele două țări, fiind exprimată aprecierea deosebită pentru substanța relației de cooperare dintre comunitatea de informații din România și cea din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
De asemenea, în cadrul întrevederii a fost discutată situația de securitate regională, context în care a fost subliniat interesul deosebit pe care ambele țări îl acordă stabilității regiunii Mării Negre, precum și buna cooperare dintre serviciile de informații române și britanice în combaterea terorismului, amenințărilor transfrontaliere și provocărilor specifice războiului hibrid.
MI6 SEDIU
Vizita la Palatul Victoria

Prim-ministrul interimar, Gabriel Oprea, l-a primit marți, la Palatul Victoria, pe șeful Serviciului Secret de informații britanic, Alex Younger, conform AGERPRES.

„Cu acest prilej a fost apreciată cooperarea excelentă în plan bilateral pe tematica de interes comun a instituțiilor din comunitatea de informații a României și cea a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și au fost discutate aspecte ale evoluțiilor regionale în planul securității, inclusiv în zona Mării Negre. Prim-ministrul interimar, domnul Gabriel Oprea și demnitarul britanic au apreciat nivelul înalt de încredere stabilit intre instituțiile omoloage”, relevă un comunicat difuzat de Biroul de presă al Guvernului.
Potrivit sursei citate, a fost evidențiată „colaborarea eficientă în prevenirea și combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetățenilor din cele două state sau care sunt îndreptate împotriva membrilor NATO și ai Uniunii Europene”.
În cadrul întrevederii, a fost subliniată susținerea pe care Guvernul României o acordă consolidării dimensiunilor de cooperare specifică, la nivel instituțional, cu partenerii strategici ai României din comunitatea Euro-Atlantică, adaugă comunicatul menționat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.