Alesii PSD de Brasov, cu unghia-n gat si gheara-n pensii

Alesii PSD de Brasov, cu unghia-n gat si gheara-n pensii

0 619

Daca-i intrebi pe alesi despre pensiile de lux pe care si le pregatesc, decredibilizezi Parlamentul! Asta crede deputatul PSD de Brasov Emil Nita, iritat de intrebarile pe care le pun jurnalistii despre pensiile nesimitite pe care le vor senatorii si deputatii

Daca-i intrebi pe alesi despre pensiile de lux pe care si le pregatesc, decredibilizezi Parlamentul! Asta crede deputatul PSD de Brasov Emil Nita, iritat de intrebarile pe care le pun jurnalistii despre pensiile nesimitite pe care le vor senatorii si deputatii. Sapte demnitari brasoveni, doi liberali si toti parlamentarii PSD, au semnat proiectul de lege care i-ar face pensionari de lux, fara sa fi cotizat la fondul de pensii. In loc de motivatie, pesedistul Nita se isterizeaza ca ramane Romania fara Parlament.

255 de parlamentari au semnat proiectul de lege care prevede pensii speciale pentru parlamentari. 7 dintre ei sunt brasoveni: 2 liberali si toti parlamentarii PSD. Desi vor pensii chiar si de 4.000 de lei pentru cei cu cel putin trei mandate, parlamentarii social democrati nu vad nici o problema in a-si vota pensii de lux. Ba mai mult, se plang ca ei nu primesc salarii ci indemnizatii. CHIRIAC VIORELCu alte cuvinte „eu am vechime in munca dar nu am venit la punctul de pensie, spune Viorel Chiriac, senator PSD.

Ce inseamna asta? Inseamna nu cotizeaza pentru pensii. Asta, desi ar putea schimba oricand legea astfel incat din veniturile de aproape 5.000 de lei pe cere le primesc lunar sa plateasca si cotizatii catre fondul de pensii. Pesedistii pretind ca nu pot face nimic, desi tocmai ei, facatorii de legi, ar putea promova un proiect menit sa schimbe lege actuala.

Subiectul pensilor speciale nu este deloc pe placul deputatului Emil Nita, care a izbucnit ieri la conferinta de presa a partidului: „Parerea mea este ca discutiile in sensul asta nu-si au rostul, se decredibilizeaza Parlamentul ora de ora, ora de ora. Vreti o Romanie fara Parlament? Credeti ca foloseste cuiva?”, si-a incheiat Nita tirada.

Proiectul pentru pensii speciale pentru parlamentari a fost depus joi la Camera Deputatilor.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.