Alesii locali nababi nu-si declara luxul

Alesii locali nababi nu-si declara luxul

0 143
Ceasuri scumpe, tablouri cu semnaturi celebre si monede pretioase. Nu este colectia vreunui muzeu monden ci partea interesanta a declaratiilor de avere ale alesilor locali brasoveni, alaturi de banalele terenuri, case si apartamente.
Sectiunea de masini de lux este slab reprezentata, desi cativa consilieri vin la sedinte cu bolizi extrem de scumpi, care nu apar insa in declaratii. Acestea contin, in schimb, premii de consolare: este cazul lui Catalin Leonte, care a tras lozul cel mare nu la Primarie, cum si-a dorit, ci la Loto.
Consilierul PSD Mihai Ghirda este etalonul de eleganta al administratiei locale. Intotdeauna imbracat si parfumat impecabil, vine la sedinte cu un bolid de lux. Aparentele de om de afaceri de succes sunt contrazise insa de declaratia de avere, care nu contine absolut nimic.
Ceva mai multe rubrici completate are declaratia  Mariei Antonela Simion, din care reiese ca proaspata consiliera PPDD castiga 1.000 de lei pe luna. Suma infima raportata la automobilul ultrascump cu care se deplaseaza la sedintele de plen.
De altfel, intrunirile executivului local transforma parcarea din preajma Primariei in showroom al luxului pe 4 roti, semn ca cel putin unii consilieri apreciaza caii putere.
Consilierul PSD Catalin Leonte poarta luxul la mana. O dovedesc ceasurile Longines, MontBlanc sau Doxa in valoare de 7.000 de euro, pe care si le-a trecut in declaratia de avere, care mai contine un teren intravilan, 2 apartamente, in Brasov si Bucuresti si o casa sub Tampa. Peretii sunt la fel de pretiosi, pentru ca pe ei atarna tablouri si icoane in valoare de 3000 de euro. In sipetul familiei Leonte sclipesc monede pretaluite la 1.000 de euro. La un venit de aproape 500.000 de lei pe an, Leonte are patru depozite bancare dar si 2 credite unul de 30.000 de euro, celalalt 42.000 de lei. Declaratia de avere a fostului candidat la Primarie mentioneaza si doua premii de consolare; daca n-a tras lozul cel mare la locale, Leonte a castigat la Loto o data 250, altadata 500 de lei.
Mai iubitor de arta si accesorii scumpe se dovedeste alesul PSD Tudor Dutu, fiul fostului senator PSD Gheorghe Dutu, prosper om de afaceri, care declara bijuterii de familie in valoare de 15.000 de euro si tablouri si obiecte de arta valorand 20.000 de euro.
La capitolul imobiliare, un ales bine dotat este proaspatul consilier PC Mircea Boriceanu, detinatorul a 2 terenuri, 4 apartamente, 2 case, o alta prin contract ANL si un atelier, din chiriile carora incaseaza 27.495 de lei pe an. O concurenta serioasa ii face democrat-liberalul Mihail Tarba, cu 7 imobile si 12 terenuri.
Actualii viceprimari USL nu par foarte inzestrati.
Razvan Popa de la PSD detine, potrivit declaratiei de avere, o casa in Purcareni si declara un venit pe 2011 de 16.080 de lei. Declaratia liberalului Adrian Atomei contine pe 2011 salariul de director general la Metrom de 49.295 si un autoturism Dacia din 2001.
O privire distrata prin declaratiile de avere ale noilor consilieri locali brasoveni arata ca, uneori, rubricile bifate ascund mult mai bine luxul decat cele completate.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.