Alesii judeteni resping majorarea lefurilor pentru sefii de la Apa

Alesii judeteni resping majorarea lefurilor pentru sefii de la Apa

0 544

Consilierii judeteni nu sunt de acord cu majorarea indemnizatiilor sefilor de la Compania Apa, care au solicitat in plen cresterea lefurilor. Alesii considera netransparenta activitatea companiei, care practica preturi considerate nejustificat de mari si care inregistreaza si un numar considerabil de reclamatii.

Consilierii judeteni nu sunt de acord cu majorarea indemnizatiilor sefilor de la Compania Apa, care au solicitat in plen cresterea lefurilor. Alesii considera netransparenta activitatea companiei, care practica preturi considerate nejustificat de mari si care inregistreaza si un numar considerabil de reclamatii. In schimb, reprezentatul consiliului judetean in actionariatul companiei va vota pentru continuarea contractului de finantare incheiat cu BERD si modificarea bugetului de venituri si cheltuieli.
Reprezentantii companiei cerusera marirea bugetului la capitolul cheltuieli cu personalul cu 550 de mii de lei, bani necesari angajarii mai multor specialisti in gestionarea fondurilor europene.
Anul trecut indemnizatiile directorilor din companie au trecut lunar chiar si de 3000 si chiar 4000 de euro lunar iar cei din consiliul de administratie au primit aproximativ 40.000 de lei pe an. asta in conditiile in care brasovenii platesc unul din cele mai mari preturi la apa din intraga tara. Ultima majorare a avut loc la 1 iulie iar metru cub de apa costa acum aproximativ 1,75 euro.
Fata de anul 2000 pretul este de aproape 18 ori mai mare. Consilierii judeteni n-au fost insa de acord cu o noua marire a indemnizatiilor pe care le primesc cei din conducerea companiei si membrii consiliului de administratie.2Consiliul-Judetean-Brasov_2
Unul din cele mai reclamate servicii la Protectia Consumatorilor este cel de furnizare a apei menajere. Pe langa faptul ca platesc prea scump apa, brasovenii se plang de lipsa contorizarii individuale, de calitatea necoprespunzatoare a apei potabile si chiar de facturare incorecta.
Consilierii judeteni vor solicita si o raport privind indicatorii de performanta pe care ii indeplinesc cei la conducerea companiei de apa pentru a primi astfel de „ bonusuri”. In plus au solicitat si cerut o intalnire cu reprezentantii Consiliului de Administratie al Comapniei Apa, intalnire la care sa participe si reprezentantii consiliilor locale alte tuturor primariilor care detin actiuni la societatea de apa.

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.