Alesii cer bani pentru personalul medical din scoli

Alesii cer bani pentru personalul medical din scoli

0 392

Ministerul Sanatatii asigura anul acesta doar 43 % din banii necesari pentru plata medicilor si asistentelor din gradinitele si din scolile brasovene. Banii acopera doar cheltuielile necesare cu salariile personalului medical, fara a include cheltuielile cu medicamente, dispozitive medicale sau consumabile

Ministerul Sanatatii asigura anul acesta doar 43 % din banii necesari pentru plata medicilor si asistentelor din gradinitele si din scolile brasovene. Banii acopera doar cheltuielile necesare cu salariile personalului medical, fara a include cheltuielile cu medicamente, dispozitive medicale sau consumabile. Consilierii locali si judeteni cer Ministerului si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate alocarea de urgenta a fondurilor necesare pentru toate unitatile scolare:
Pentru ca nu au fost suficienti bani pentru a asigura in fiecare scoala si gradinita medici si asistente medicale consiliul local Brasov s-a concentrat ca macar in invatamantul preprimar sa existe personal medical. Si Consiliul Judetean va solicita Institutiei Prefectului si Ministerului Sanatatii suplimentarea fondurilor alocate pentru medicii scolari.dinti copii
Daca pentru gradinite s-au asigurat asistente medicale, la scolile gimnaziale din oras situatia este dezastruoasa. Intr-o singura unitate de invatamant gimnazial, la scoala 2 are cine sa realizeze triajul epidemiologic si sa acorde asistenta medicala permanenta.
Cat despre cabinetele scolare stomatologice, niciunul nu mai functioneaza in scolile gimnaziale si in liceele din Brasov.
Singurele locuri unde se mai pot trata problemele stomatologice in regim de medicina scolara sunt cabinetele stomatologice studentesti unde sunt angajati 3 medici si doua asistente.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.