Alerta UE: pastile de slabit, retrase de pe piata

Alerta UE: pastile de slabit, retrase de pe piata

0 118

Un supliment alimentar pentru slabit care are un derivat de amfetamina intr-o concentratie care ar interzice comercializarea la liber va fi retras de pe piata din Romania dupa ce laboratorul din Belgia a trimis o nota, prin sistemul de alerta rapida, privind compozitia produsului.
Autoritatile sanitare europene au transmis o nota, prin sistemul de alerta rapida din Belgia, in care atentioneaza responsabilii cu sanatatea din statele UE asupra unui supliment alimentar pentru slabit care are un derivat de amfetamina intr-o concentratie care ar interzice comercializarea la liber.
„Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, prin intermediul Directiei de Control in Sanatate Publica, in urma notificarii prin sistemul rapid de alerta din Belgia, a inceput un amplu control privind produsele din gama Superslim (suplimentul alimentar pentru slabit importat din China). Ca urmare a verificarilor, a fost identificata lista distribuitorilor urmand ca inspectorii DSP Bucuresti sa ia masurile legale corespunzatoare privind retragerea produselor de la vanzare”, a declarat agentiei MEDIAFAX, directorul coordonator adjunct al Directiei de Control in Sanatate Publica al DSPMB, Adrian Calugaru.
Acesta a adaugat ca „numai in Bucuresti sunt patru distribuitori, unul dintre ei avand in stoc cam 500 de cutii”.
„Probabil in Capitala ar fi 2.000 de cutii, iar in tara de ordinul zecilor de mii. Importatorul are sediul in Timisoara”, a mai spus Calugaru.
Potrivit acestuia, controalele vor fi efectuate si in reteaua de distributie pentru depistarea tuturor unitatilor prin care se comercializeaza cele doua loturi de produse Superslim.
Ministrul Sanatatii a anuntat, vineri, la Galati, ca in tara, inclusiv in Capitala, DSP-urile si OPC -urile controleaza magazinele Weed Shop in care se vad ierburi halucinogene.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.