Alerta roșie pe șosele, accidente și mai multe!

Alerta roșie pe șosele, accidente și mai multe!

0 270

Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri o Strategie Națională de Siguranță Rutieră prin care vrea să reducă la jumătate numărul de decese cauzate de accidentele rutiere până în 2020.
Strategia are direcții clare dar și măsuri care au început să fie aplicate. Această strategie nu a existat în România. Este o călătorie lungă și care nu o să fie ușoară, dar care începe cu primii pași. Este foarte mult de făcut. Avem curajul și determinarea să începem și alții să continue. Datoria noastră este să începem să prezentăm și să clarificăm, dacă sunt lucruri de clarificat”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, în cadrul conferinței.
Cele mai importante prevederi, care privesc în mod direct șoferii, sunt acelea că permisul de conducere nu se va mai putea obţine fără absolvirea a 10 clase, vor fi mai dese controalele medicale pentru şoferii în vârstă, iar cei cu abateri repetate vor fi consiliaţi psihologic.

În 2015, în România au murit 95 de persoane în accidente rutiere la fiecare milion de locuitor, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii Europene, de 51,5 decese, potrivit datelor Eurostat, bilanțul tragediilor de pe șosele din țara noastră arătând la fel de sumbru și pentru anul 2016.

Drumurile naţionale din România pe care au loc cele mai multe accidente rutiere sunt DN1, DN2 şi DN7, în contextul în care România este pe primul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al numărului de decese cauzate de accidentele rutiere, potrivit datelor transmise de către reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, în cadrul unei conferinţe în care a fost prezentată Strategia Naţională de Siguranţă Rutieră pentru perioada 2016 – 2020, adoptată acum aproape două luni de către Guvern.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.