Alertă în Germania: evreii care poartă kippah sunt în pericol!

Alertă în Germania: evreii care poartă kippah sunt în pericol!

0 132

Dacă prin absurd, așa ceva s-ar fi întamplat în România, anumiți lideri politici creștin și democrati, amenintau ca isi taie venele de indignare!!

Cu o zi înaintea alegerilor europarlamentare din Germania, comisarul german pentru combaterea antisemitismului, Felix Klei, i-a avertizat pe evrei să nu poarte kippah – acoperământul de cap specific evreiesc – în spaţiile publice, din cauza recrudescenţei recente a infracţiunilor antisemite, transmite DPA,

Îmi pare rău să spun că nu pot recomanda evreilor să poarte kippah peste tot în Germania”, a spus Klein, ale cărui comentarii au fost publicate  de grupul de presă Funke.

evrei

În ultimii ani, exprimarea opiniilor antisemite a devenit  mai acceptabilă social, a arătat comisarul, care şi-a justificat astfel schimbarea opiniei privind siguranţa portului kippah.El a arătat că 90% din autorii infracţiunilor antisemite din Germania sunt extremişti de dreapta şi doar puţini sunt musulmani „care urmăresc canale de televiziune arabe unde  se transmite o imagine groaznică a Israelului şi a evreilor”.

Fostul politician Michel Friedman, gazda unor emisiuni de tip talk show, unul din cei mai cunoscuţi membri ai comunităţii evreieşti din Germania, a apreciat comentariile lui Klein drept „o recunoaştere a eşecului” guvernului de la Berlin de a-i proteja pe cetăţenii evrei.

„Dacă un reprezentant al guvernului federal spune oficial comunităţii evreieşti: ‘Nu sunteţi feriţi de antisemitism şi violenţe peste tot în Germania’, asta înseamnă o acuzaţie la adresa statului de drept şi a realităţii politice din Germania”, a spus Friedman, care a recomandat „tuturor să ia foarte în serios aceste declaraţii – acolo unde evreii nu pot trăi în siguranţă şi liberi, nici alţii nu vor putea, la un moment dat”.

Numărul de infracţiuni cu caracter antisemit a crescut în Germania cu 10%, de la 1.504 în urmă cu doi ani la 1.646 anul trecut. Dintre aceste cazuri, 37 au implicat violenţă în 2017, respectiv 62 în 2108, conform datelor oficiale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.