Alergia si durerile de cap

Alergia si durerile de cap

0 107


Sunt destui oameni care se plang de dureri de cap dupa ce mananca, fara sa stie ca de vina poate fi o alergie la un anumit aliment.


Este drept ca suntem obisnuiti ca alergiile sa se manifeste prin mancarimi ale pielii, urticarie, arsuri in gat sau chiar probleme cu circulatia sangelui. Dar cercetarile au stability ca pot aparea si dureri de cap.


Expertii afirma ca de vina sunt adaosurile din alimente, acele E-uri pentru culoare, gust ,consistenta etc., asa cum sunt ele intalnite in conserve, preparate din arne sau lapte, produse din peste sau patisserie. Se introduce in acestea tot felul de conservanti, antioxidanti si alte asemenea. Astfel sistemul imunitar pierde controlul asupra orgnismului, multiplicandu-si stradania peste masura in incercarea de a ne feri organismul. Vede in substante nutritive inoffensive sau chiar in cele necesare organismului dusmani, pe care ii combate cu histamine, produsa de organism. Aceasta duce la o umflare a sistemului digestive si al celui respirator, fiind si un vasodilatator.. Si din aceasta cauza poate provoca migrene.


Cine reuseste sa-si dea seam ace alimente nu-I priesc, este un om fericit. Dar majoritatea nu baga in seama asemenea lucruri.


Iar pe deasupra nu potisti cu exactitate ce se ascunde in spatele adaosurilor, chiar daca acestea sunt trecute pe produs. Cine poate sti, de pilda, ce se ascunde in spatele nevinovatei inscriptionari ‘condimente’.Si sunt atatea si atatea altele.


Impotriva acestui fenomen se pot procura de la farmacie medicamente ce previn acest proces, medicamente ce se iau inainte de masa, preventive. Dar asta numai dupa consultarea medicului


?


Dan Bota?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.