Alegerile prezidentiale continua Prima zi de proteste in fata Palatului Cotroceni

Alegerile prezidentiale continua
Prima zi de proteste in fata Palatului Cotroceni

0 57

Mai multe zeci de tineri au protestat, joi dupa-amiaza, vis-a-vis de Palatul Cotroceni, contestand modul de desfasurare a celui de-al doilea tur de scrutin si afisand bannere improvizate cu inscriptii precum: „Nu vrem un presedinte al mortilor”, informeaza Mediafax.
Tinerii au manifestat in mers pe langa Statuia Leu, vis-a-vis de Palatul Cotroceni, neavand autorizatie pentru organizarea unui miting. Demonstratia a durat aproximativ 20 de minute protestatarii fiind imprastiati de catre jandarmi. Dupa unele surse, printre jandarmi care aveau in dotare dispozitive de lansare gaze lacrimogene, au fost zariti mai multi SPP-isti in civil.
Pe parcursul manifestatiei, tinerii au fost supravegheati si insotiti de dispozitive de jandarmi.
Tinerii, care si-au declarat apartenenta la Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR), aveau o cruce de lemn pe care scria „votant” si un sicriu in care statea un tanar simuland procesul de vot.
In sicriul respectiv erau doua cutii, simbolizand urnele de vot, inscriptionate „vii”, respectiv „morti”. Tinerii au strigat vis-a vis de intrarea in Cotroceni: „Noi nu suntem hoti”, „Noi vrem democratie”, „Vrem dreptate”, „Hotii, hotii”, „Au votat si mortii”.
Mai multi studenti au fost ridicati de politisti si audiati, pentru ca nu aveau autorizatie pentru organizarea protestului. Studentii se plang ca au fost agresati de fortele de ordine, lucru infirmat insa de Jandarmeria Bucuresti.
Reprezentantii Jandarmeriei au declarat ca manifestantii nu aveau autorizatie pentru protest, acestea avand mai multe pancarte si un cosciug cu o cruce.
Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, doi tineri i-ar fi incitat pe ceilalti participanti la manifestatie sa scandeze si sa blocheze strada, motiv pentru care au fost ridicati de jandarmi. Acestia au fost dusi la Sectia 17 Politie, de unde au fost transferati la sectia competenta, respectiv Sectia 22.
Un al treilea tanar a fost ridicat de jandarmi si dus la Sectia 22 Politie din Capitala. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei a precizat ca acesta urmeaza, de asemenea, sa fie sanctionat. Unul dintre arestati nici macar nu era la acel protest, ci a fost luat de la statia de autobuz Leu.
Dupa analizarea imaginilor luate de la eveniment, autoritatile ii vor identifica si pe ceilalti participanti, in vederea sanctionarii contraventionale pentru participare la o manifestatie nedeclarata. Actiunea de identificare a continuat in seara zilei de joi in mai multe camine studentesti din capitala.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.