Alegerile parlamentare pe 2 decembrie?

Alegerile parlamentare pe 2 decembrie?

0 79
Ministrul AdministraÅ£iei ÅŸi Internelor, Mircea DuÅŸa, a declarat miercuri că alegerile parlamentare ar putea avea loc pe 2 decembrie sau pe 9 decembrie, o dată exactă urmând să fie stabilită în ÅŸedinÅ£a de Guvern de la sfarsitul acestei saptamani (sâmbătă).
"În momentul de faţă, MAI elaborează proiectele de hotărâre care trebuie adoptate de Guvern privind organizarea alegerilor. În principiu, în conformitate cu prevederile ConstituÅ£iei, data de 2 decembrie este o dată avută în vedere. Mai analizăm până sâmbătă, când este ÅŸedinÅ£a de Guvern, ÅŸi altă posibilitate, dar în principiu aceasta este data", a explicat Mircea DuÅŸa.
Intr-o conferinţă de presă DuÅŸa a precizat că pentru alegerile parlamentare ar putea fi luată în considerare ÅŸi data de 9 decembrie.
"Actualul Parlament a fost validat pe data de 19 decembrie. Este acea prevedere constituÅ£ională care spune că după data alegerilor se convoacă Parlamentul în prima ÅŸedinţă, în 20 de zile. Dacă ne întoarcem în data de 19 decembrie … 20 de zile…. o să vedeÅ£i că nu putem să ajungem la nicio dată din luna noiembrie. Or va fi data de 2 decembrie, or de 9 decembrie. Dar, în principiu, data de 2 decembrie", a precizat DuÅŸa.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.