Alegerile locale – ÎCCJ i-a desemnat pe judecătorii care vor face parte...

Alegerile locale – ÎCCJ i-a desemnat pe judecătorii care vor face parte din BEC

0 419

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) i-a desemnat, vineri, în ședință publică și prin tragere la sorți, pe cei șapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea autorităților administrației publice locale din data de 5 iunie.
Astfel, au fost desemnați (prin tragerea la sorți) judecătorii Andreia Liana Constanda, Carmen Georgeta Negrilă, Nina Ecaterina Grigoraș, Iulia Manuela Cîrnu, Rodica Zaharia, Simona Elena Cîrnaru și Maricela Cobzariu.
În termen de 24 de ore de la învestire, cei șapte judecători aleg din rândul lor, prin vot secret, președintele Biroului Electoral Central și locțiitorul acestuia.
În temeiul art. 38 alin. (1) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, Biroul Electoral Central este alcătuit din 7 judecători ai ÎCCJ, președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente și 11 reprezentanți ai partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale, ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale și un reprezentant al grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților.
Conform art. 38 alin. (2) din legea menționată, desemnarea judecătorilor se face în ședință publică, în termen de cel mult 5 zile de la stabilirea datei alegerilor, prin tragere la sorți, de către președintele Înaltei Curți, dintre judecătorii în exercițiu ai acesteia. Rezultatul tragerii la sorți se consemnează într-un proces-verbal semnat de președinte și de consultantul-șef al ÎCCJ, care constituie actul de învestire. Data ședinței pentru tragerea la sorți se aduce la cunoștința publică prin presa scrisă și audiovizuală, de către președintele Instanței supreme, cu cel puțin 24 de ore înainte. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.