Alegerile din România, „organizate” de oameni din Departamentul de Stat SUA și...

Alegerile din România, „organizate” de oameni din Departamentul de Stat SUA și din echipa Soros

1 327

În ce măsură depindem de americani?” a fost întrebat fostul premier și ministru de Externe Adrian Năstase de către Marius Tucă, la Gîndul live. Iar răspunsul, putem spune fără teama de a greși, că e cel puțin incendiar, ținînd cont de backgroundul politic de calibru al acestuia.
În momentul de față, depindem fundamental de ei din punctul de vedere al securității, mai ales, în condițiile războiului de lîngă noi. În Statele Unite există multe centre de putere.
Noi, pentru zona de securitate, depindem, în mod evident, parțial de Casa Albă, de Pentagon și parțial de Departamentul de Stat.
Din punctul de vedere al organizării politice, al organizării statale, depindem în mare măsură de anumite persoane din Departamentul de Stat care controlează și care au o anumită legătură…(cu România n.n.).

Serviciile de informații din SUA* sunt mai curînd interesate de capacitatea noastră de a ajuta cu furniza informații în bătăliile pe care le au americanii în toată lumea, deci nu neapărat de ce se întîmplă la noi.
În ceea ce privește organizarea internă, viitori candidați, partide, operațiuni de presă, organizații neguvernamentale, revoluții colorate, astea sunt conduse de către segmente din Departamentul de stat împreună cu cei din echipa Soros, cel care, într-un fel, de trei decenii organizează toate aceste lucruri”.

În altă ordine de idei, Năstase a explicat și care e obiectivul noii ambasadoare a SUA la București, Kathleen Kavalec, cea care a anunțat din capul locului că va veghea asupra libertății presei: ”Ea a venit în mod evident pentru a supraveghea zona Balcanilor și zona rusească. Din punctul ei de vedere, în mod evident, nu dorește să existe ”debandadă” în presa din România, ci să fie ordine și disciplină”.
Trebuie să reamintim prezența în țara noastră, imediat după evenimentele din 1989, a Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).**
Fără să exagerăm, de 30 de ani la anumite nivele ale administratiei noastre centrale nu s-a mișcat nimic fără acordul americanilor. Să nu ne mai mirăm ca ne merge așa de bine.

NOTA
* Începând cu data de 17 februarie 2006, Comunitatea Informativă americană este alcătuită din 16 agenţii guvernamentale federale, servicii, departamente sau organizaţii din cadrul Executivului american, ce desfăşoară activităţi informative în vederea asigurării securităţii naţionale a Statelor Unite ale Americii (sursa site SRI).

** Majoritatea „programelor” Statelor Unite în lume sunt gestionate de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID)„ USAID a fost înființată în 1961 și a fost intenționată să servească drept un vehicul pentru promovarea guvernării democratice și a instituțiilor civice asociate în rândul națiunilor care au avut puțină sau deloc experiență în guvernarea populară. Acest rol a devenit mai puțin relevant pe măsură ce statele naționale au evoluat și organizația însăși a răspuns devenind mai asertivă în rolul său, împingând politici care au coincis cu obiectivele politicii externe ale SUA. Acest lucru a determinat unele națiuni gazdă să închidă birourile USAID.
În cadrul guvernului SUA însuși, participanții la formularea politicii externe observă adesea că USAID și National Endowment for Democracy (NED) sunt acum în mare parte în afacerea de a face ceea ce făcea CIA, de exemplu. interferarea în politica locală prin sprijinirea partidelor de opoziție și a altor grupuri dizidente sau chiar teroriste. Ambele organizații au fost foarte active în Ucraina în 2014 și au servit drept canale pentru transferurile de bani către partidele de opoziție și către cei care erau ostili influenței Rusiei pentru „construirea democrației”(https://www.unz.com/pgiraldi/us-foreign-policy-goes-woke/).

Vlad T.

COMENTARII

  1. Nu numai in Romania ci in intreaga europa sunt masluite alegerile.
    Au fost validate alegeri pentru unii cand alti au avut mai multe voturi pentru a castiga.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.