Alegerile de duminică din PSD Braşov – înțelegerile au funcționat! (1)

Alegerile de duminică din PSD Braşov – înțelegerile au funcționat! (1)

0 255

Preşedinte: Marius Dunca. Preşedinte executiv: Mihai Popa

PSD-iștii braşoveni, cu prezență de la „centru” și-au reales duminică intr-o Conferinţă extraordinară, o conducere nouă/veche (negociată) a Organizaţiei Judeţene Braşov, la fel de „performantă” ca până acum. De ce spunem asta? Pentru ca președintele Dunca a fost preferat altor variante mai puțin „ocupate” cu naveta parlamentară (poveste veche nu doar în PSD) iar Mihai Popa o soluție care să împace atât zona Făgarașului căt și fixarea fugarilor catre partidul lui Ponta. Restul listei, cam tot cei care au mai fost.

Evitarea concurenței – negocieri și candidaturi unice
Negocierile au fost necesare pentru a fi evitate nu doar conflictele, plecarile sau dezbaterile furtunoase ci și posibile intrări nedorite în formula de conducere.
Totul a funcționat ceas. Pentru președinte, un singur candidat, Marius Dunca, vot unanim. Pentru preşedinte executiv, un singur candidat Mihai Popa, vot unanim.
Pentru Secretarul general al Organizaţiei PSD Braşov, un singur candidat, Viorel Chiriac, vot unanim. Și tot așa, pentru toata lista de conducere, vot unanim al celor 167 de ridicători de mână, dintre cei 171 de membri PSD delegați la conferință.

Conferința desfășurată și fără Dragnea
Pentru un anumit suspans, organizatorii au pus sub semnul întrebării desfăşurarea conferinţei în timpul săptămânii, din motive de sănătate ale preşedintele partidului. Liviu Dragnea are în continuare probleme de sănătate (duminică s-a internat pentru tratament, ca să „țină” luni la ședința CEx).
Lipsa șefului a fost suplinită de Codrin Ștefănescu acompaniat de peste 30 de invitați. Printre ei au fost văzuți vicepremierul Daniel Suciu, miniștrii Eugen Teodorovici, Radu Oprea, Daniel Breaz, Bogdan Trif etc.
Alte detalii în numărul viitor al cotidianului.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.