Alegeri locale intre 1 si 15 iunie

Alegeri locale intre 1 si 15 iunie

0 70

Guvernul a aprobat un set de acte normative privind calendarul si organizarea alegerilor locale, care vor avea loc, pe 1 iunie, pentru primul tur, si pe 15 iunie, pentru turul al doilea.
Premierul Tariceanu a explicat ca, pentru stabilirea datei alegerilor locale, s-a tinut cont de data alegerilor locale din 2004, care s-au desfasurat in 6 iunie. Procesul de votare se va desfasura intre orele 7 -21, iar campania electorala va incepe cu 30 de zile inainte de alegeri. Calin Popescu Tariceanu a mai afirmat ca pentru alegerile locale din acest an au fost alocate fonduri de aproximativ 66 milioane lei.
Premierul Tariceanu si ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, au precizat ca biroul pentru depunerea candidaturilor va functiona incepand cu 31 martie, iar candidaturile vor putea fi depuse pana la 22 aprilie. Cetatenii vor putea vota numai in localitatile de resedinta unde au domiciliul, pe raza sectiilor de votare unde sunt inscrisi. Nu vor fi organizate sectii speciale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.