Alegeri locale fara unele partide? PSD ameninta ca nu participă la alegeri!

Alegeri locale fara unele partide? PSD ameninta ca nu participă la alegeri!

0 380

PSD nu va participa la alegerile locale din luna iunie dacă guvernul va modifica legea şi va introduce două tururi de scrutin pentru primari. Anunţul a fost făcut de preşedintele partidului, Liviu Dragnea, după o întâlnire a conducerii PSD la Sinaia.
„Am discutat și despre acțiunea profund nedemocratică inițiată de PNL și de presiunile pe care PNL le exercită asupra guvernului apolitic pentru a modifica legea alegerilor locale. Decizia noastră e foarte clară. În cazul în care, prin mijloace abuzive și nedemocratice s-ar putea schimba această lege, PSD nu va participa la alegerile locale”, a declarat Dragnea într-o conferință de presă.
Întrebat în ce va consta „boicotul”, liderul social-democrat a subliniat: „nu participăm, pur și simplu”.
„Considerăm că actualul guvern nu are de ce să devină instrumentul PNL-ului și să încerce să modifice o lege electorală în condițiile în care deja la această dată au adoptat prin hotărâre de guvern calendarul alegerilor. (…) Mai mult decât atât, premierul Cioloș și întreg guvernul său și-a luat angajamentul că va organiza alegerile locale și parlamentare în condiții corecte și nepărtinitoare și cred că trebuie să își mențină acest angajament”, a adăugat Liviu Dragnea.PSD - MMM
Liberalii i-au cerut premierului să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să reintroducă turul al doilea la alegerile pentru primari.
Iniţial, Cioloş a respins propunerea. A revenit ulterior. A declarat că analizează toate variantele posibile şi că va consulta partidele pe această temă. In acest sens Ciolos a anuntat prin intermediul purtatorului de cuvant programarea unor intalnire la inceputul saptamanii viitoare.
Liviu Dragnea a arătat că PSD va participa la discuțiile cu premierul Dacian Cioloș pe această temă.
„Am înțeles că domnul premier Cioloș vrea să aibă o discuție cu partidele, o să răspundem la această invitație. Eu sper să fie o discuție cu toate partidele la un loc, nu cu fiecare”, a mai declarat liderul PSD.
Din surse politice atat ALDE cat si UNPR se vor alatura social-democratilor. Tinand cont de faptul ca UDMR este prea putin interesat de cate tururi de scrutin sunt PNL-ul a ramas singur in acest demers.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.