ALEGERI LOCALE 2016! Vecinii din Covasna sustin constructia aeroportului de la Ghimbav!

ALEGERI LOCALE 2016! Vecinii din Covasna sustin constructia aeroportului de la Ghimbav!

0 737

Consiliul Local si Consiliul Judetean Covasna au votat cu unanimitate acordul de principiu in vederea asocierii cu autoritatile brasovene pentru finalizarea lucrarilor la Aeroport. 6 milioane de euro sunt dispusi vecinii Brasovului sa investeasca in proiectul de la Ghimbav.

Consiliul Local si Consiliul Judetean Covasna au votat cu unanimitate acordul de principiu in vederea asocierii cu autoritatile brasovene pentru finalizarea lucrarilor la Aeroport. 6 milioane de euro sunt dispusi vecinii Brasovului sa investeasca in proiectul de la Ghimbav. Presedintele consiliului judetean Covasna, Tamas Sandor si primarul municipiului Sfantu Gheorghe Antal Gheorghe au discutat la Brasov si despre proiectele comune care vizeaza dezvoltarea in regiune.
Reprezentantii autoritatilor locale din Covansa au sosit luni la Brasov pentru a detalia viitoarea colaborare cu Consiliul Judetean Brasov si Primaria Brasov pentru finalizarea proiectului aeroportului. Trei milioane de auro este dispusa sa aloce municipalitatea din Sfantu Gheorghe si tot atat si forul judetean vecin.
„Avem decizie politica unanima in consiliul judetean Covansa o decizie unanima indiferent de partidele politice, avem banii pregatiti in buget, si am gasit si solutia juridica de a sustine acest proiect interregional” a declarat ieri la Brasov Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna.aeroport3
Potrivit lui Attila Kovacs, consilier judetean UDMR, care a reusit sa-si convinga colegii din Covansa sa intre in proiect, acesta nu deserveste numai municipiul Brasov ci este un proiect regional si este foarte important si pentru locuitorii din judetul Covansa.
Primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat ca urmeaza ca si cu judetul Harghita sa existe acelasi nivel de dialog si de comunicare, in asa fel incat proiectul sa capete consistenta.
Judetul Covasna mai colaboreaza cu Brasovul si in ceea ce priveste cateva proiecte de infrastructura rutiera, respectiv reabilitarea drumurilor judetene care fac legatura intre cele doua judete. Un alt proiect comun este amenajarea unui drum expres intre Sfantu Gheorghe si Brașov
In urmatoarele zile, reprezentantii Consiliului Judetean Covasna se vor intalni cu omologii brasoveni pentru a pune la punct detaliile in vederea asocierii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.