ALEGERI LOCALE 2016, rezultatele finale – PSD si PNL primele doua locuri...

ALEGERI LOCALE 2016, rezultatele finale – PSD si PNL primele doua locuri la nivel naţional!

0 522

Biroul Electoral Central a prezentat rezultatele finale ale alegerilor locale din 5 iunie. Astfel, la nivelul întregii ţări, Partidul Social Democrat a obținut 1.677 de mandate pentru primari, fiind urmat de Partidul Național Liberal cu 1.081. Rezultatele au fost comunicate după centralizarea de către BEC a rezultatelor din toate cele 3.186 de secții de votare existente în țară.

PSD a obţinut la nivel naţional 1.677 de mandate pentru primari, fiind urmat de PNL,  cu 1.081.Pe locurile următoare se situează UDMR — 195 de mandate de primar, ALDE — 64, candidați independenți — 53, UNPR — 26, Alianța electorală PSD+UNPR — 19, PMP — 18.

Partidul Civic Maghiar a obținut 13, Forumul Democrat al Germanilor din România — 5, PSRO — 4, Alianța Electorală PSD+ALDE — 4, PNȚCD — 3, Partidul Puterii Umaniste (Social-Liberal), Partidul România Unită, Alianța Electorală MPP-EMNP și Alianța pentru Viitor — câte două.

Câte un mandat de primar au obținut Asociația Partida Romilor „Pro-Europa”, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Partidul Ialomițenilor, Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România, Partidul Ecologist Român, Partidul M10, Coaliția pentru Baia Mare, Partidul Verde, Alianța Electorală PSD — ALDE pentru Budești, Alianța Electorală ALDE — PSD pentru Livezile, Alianța Electorală ALDE — PSD pentru Sînmihaiu de Cîmpie, Alianța Electorală ALDE — PSD pentru Romuli, Alianța Electorală Social-Liberală PSD+ALDE Bran și Alianța Social-Liberală PSD+ALDE.alegeri2

În procente, PSD a obținut 34,83% din voturile valabil exprimate pentru primari la alegerile locale de duminică, fiind urmat de PNL, cu 31,49%.

Pe următoarele poziții se clasează ALDE — 5,73%, candidați independenți — 5,71%, Alianța electorală PSD+UNPR — 3,96%, UDMR — 3,69%, PMP — 3,57%, UNPR — 2,49%. Celelalte formațiuni politice participante la alegeri au obținut sub 2%.

La Consiliile locale, PSD a obținut 16.648 de mandate de consilier, PNL — 13.193, ALDE — 2.504, UDMR — 2.284, PMP — 1.315, UNPR — 1.203, PSRO — 318 și candidații independenți — 316. Restul partidelor au obținut fiecare sub 300 de mandate.

La Consiliile județene, PSD a obținut 579 de mandate, PNL — 496, UDMR — 95, ALDE — 76, PMP — 37, Alianța electorală PSD+UNPR — 35, UNPR — 14. Restul partidelor au obținut 10 sau sub 10 mandate.

Situaţia în municipiile reşedinţă de judeţ

PSD a câştigat cele mai multe primării ale municipiilor reşedinţă de judeţ – 19, la care se adaugă Capitala, social-democraţii fiind urmaţi de liberali, cu 11 mandate, potrivit rezultatelor finale prezentate vineri de Biroul Electoral Central.

Lista câştigătorilor din marile oraşe:

Alba Iulia – Mircea Hava, PNL
Arad – Gheorghe Falcă, PNLALEGERI- LOCALE-2016 st
Piteşti  – Constantin Cornel Ionică, PSD
Bacău – Cosmin Necula, PSD
Oradea – Ilie Bolojan, PNL
Bistriţa – Ovidiu Teodor Creţu, PSD
Botoşani – Cătălin Mugurel Flutur, PNL
Braşov – George Scripcaru, independent
Brăila – Viorel Marian Dragomir, PSD
Buzău – Constantin Toma, PSD
Reşiţa – Ioan Popa, PNL
Călăraşi – Daniel Ştefan Drăgulin, PNL
Cluj Napoca, judeţul Cluj – Emil Boc, PNL
Constanţa – Decebal Făgădău, PSD
Sf. Gheorghe – Arpad Andras Antal, UDMR
Târgovişte – Daniel Cristian Stan, PSD
Craiova – Lia Olguţa Vasilescu, PSD
Galaţi – Ionuţ Pucheanu, PSD
Giurgiu – Nicolae Barbu, PSD
Tîrgu Jiu – Florin Cârciumaru, PSD
Miercurea Ciuc – Robert Kalman Raduli, UDMR
Deva – Mircia Muntean, PSRo
Slobozia – Adrian Nicolae Mocioniu, PSD
Iaşi – Mihai Chirică, PSDalegeri 2016-1
Baia Mare – Cătălin Cherecheş, Coaliţia pentru Baia Mare
Drobeta  Turnu Severin- Marius Vasile Screciu, PSD
Tîrgu Mureş – Dorin Florea, independent
Piatra Neamţ – Dragoş Victor Chitic, PNL
Slatina  – Constantin Stelian Emil Moţ, PSD
Ploieşti – Adrian Florin Dobre, PNL
Satu Mare – UDMR
Zalău  – Ionel Ciunt, PSD
Sibiu – Astrid Cora Fodor, FDGR
Suceava – Ion Lungu, PNL
Alexandria – Victor Drăguşin, PSD
Timişoara – Nicolae Robu, PNL
Tulcea – Constantin Hogea, independent
Vaslui – Vasile Pavăl, PSD
Râmnicu Vâlcea – Mircia Gutău, PER
Focşani  Cristi Valentin Misăilă, PSD

Consiliul General al Municipiului București

Alianța PSD+UNPR a obținut la Consiliul General al Municipiului București 24 de mandate la alegerile locale din 5 iunie, fiind urmată de USB cu 15, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din toate cele 1.252 de secții de votare existente în București.

Pe următoarele locuri s-au clasat PNL — 8 mandate și PMP și ALDE — câte 4.

Gabriela Firea a cîştigat Primăria Municipiului București, cu 42,97%

Candidatul Alianței PSD+UNPR, Gabriela Firea, a obținut la Primăria Capitalei 42,97% din totalul voturilor valabil exprimate la alegerile locale din 5 iunie, după centralizarea de către BEC a rezultatelor din toate cele 1.252 de secții de votare existente în București.alegerilor-locale judete-harta 2016

Numărul de voturi valabil exprimate obținute de Gabriela Firea, candidatul declarat ales căruia i se va atribui mandatul de primar general, a fost de 246.553, potrivit Biroului Electoral Central.

Conform sursei citate, numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne, înscriși în listele electorale din circumscripția electorală a Municipiului București, a fost de 595.822, iar gradul de participare la vot a fost de 33,22%.

Sectoarele Capitalei

Toate cele 6 sectoare ale Capitalei au fost câştigate de candaţii PSD la Primărie.

Sectorul 1  – Dan Tudorache, PSD

Sectorul 2  – Mugur Mihai Toader, PSD

Sectorul 3 – Robert Sorin Negoiţă, PSD

Sectorul 4 – Daniel Băluţă, PSD

Sectorul 5  – Daniel Florea, PSD

Sectorul 6  – Gabriel Mutu, PSD

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.