ALEGERI LOCALE 2016 ! 517.183 de brasoveni voteaza duminica

ALEGERI LOCALE 2016 !
517.183 de brasoveni voteaza duminica

0 498

Brasovenii sunt asteptati duminica la urne, pentru a-si alege primarii, consilierii locali si judeteni. Ca si la alegerile din 2012, primarul va fi ales dintr-un singur tur, fiind desemnat cel care obtine cele mai multe voturi. In schimb, presedintele Consiliului Judetean nu va mai fi ales uninominal, ci va fi desemnat de catre consilierii judeteni

Brasovenii sunt asteptati duminica la urne, pentru a-si alege primarii, consilierii locali si judeteni. Ca si la alegerile din 2012, primarul va fi ales dintr-un singur tur, fiind desemnat cel care obtine cele mai multe voturi. In schimb, presedintele Consiliului Judetean nu va mai fi ales uninominal, ci va fi desemnat de catre consilierii judeteni. Alegatorii vor primi duminica cate trei buletine de vot: unul pentru primar, unul pentru Consiliul Local si unul pentru Consiliul Judetean. Autoritatile dau asigurari ca toate activitatile necesare bunei desfasurari a alegerilor locale sunt in grafic.
Dreptul de vot se exercita numai in comuna, orasul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritoriala a municipiului in care alegatorul isi are domiciliul sau resedinta. Au drept de vot cetatenii domiciliati in Romania care au implinit varsta de18 ani, inclusiv cei care implinesc aceasta varsta in ziua alegerilor, precum si cei ai Uniunii Europene. Cetatenii romani pot vota pe baza actului de identitate care trebuie sa fie valabil in ziua votarii. Sectiile de votare vor fi deschise intre orele 7 si 21.00.
In judetul Brasov sunt asteptati la urne 517.183 de alegatori, care vor vota in 447 de sectii de votare. Cele mai multe sectii de votare 177 sunt in municipiul Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.