Alegeri la Universitatea „Transilvania”

Alegeri la Universitatea „Transilvania”

0 88

Vineri 7 martie 2008, incepand cu orele 14.00, la Aula Universitatii se va desfasura sedinta de alegeri a noii conduceri a Universitatii „Transilvania” din Brasov.


In prima parte a sedintei Comisia de validare a alegerilor va informa Senatul asupra desfasurarii acestora pana in prezent, Senatul va valida structurile alese, iar rectorul va prezenta raportul de activitate pe perioada 2004 – 2008. Partea a doua va fi dedicata alegerii conducerii? Universitatii (Rector, Prorectori, Cancelar) pentru perioada 2008 – 2012.


?


Un singur candidat


Ion Visa, actualul rector al universitatii brasovene, nu va avea contracandidat pentru postul de rector al Universitatii „Transilvania”, iar daca va fi ales, acesta va fi cel de-al doilea mandat al sau si ultimul permis de lege.


Ministerul va confirma alegerea rectorilor si a functiilor de conducere printr-un ordin care se va elibera pana la data de 31 martie 2008. Dupa confirmare, noul rector isi poate exercita mandatul. Alegerile pentru conducerea universitatii se vor face prin vot, iar alesul in functia de conducere va fi candidatul care a obtinut cel putin jumatate plus unu voturi din numarul total al membrilor cu drept de vot prezenti. In cazul in care este un singur candidat, acesta va fi validat daca va obtine jumatate plus unu voturi „pentru“. Si studentii au dreptul sa participe activ la conducerea unitatii unde studiaza. Ponderea acestora in structurile de conducere va fi de un sfert din numarul de membri.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.