ALEGERI GENERALE 2016! Incă o electorală – 57 de milioane de euro...

ALEGERI GENERALE 2016! Incă o electorală – 57 de milioane de euro costî finalizarea aeroportului Brașov-Ghimbav

0 334

Cifra a fost prezentata de specialistii firmei de proiectare care au refacut studiul de fezabilitate al investitiei. Suma contine lucrarile de constructie si montaj dar si costurile necesare avizelor si autorizatiilor necesare. Reprezentantii Consiliului Judetean Covasna, ai Primariei Brasov si ai Primariei din Sfantu Gheorghe au fost din nou prezenti la Brasov pentru a-si reafirma sustinerea pentru acest proiect

Cifra a fost prezentata de specialistii firmei de proiectare care au refacut studiul de fezabilitate al investitiei. Suma contine lucrarile de constructie si montaj dar si costurile necesare avizelor si autorizatiilor necesare. Reprezentantii Consiliului Judetean Covasna, ai Primariei Brasov si ai Primariei din Sfantu Gheorghe au fost din nou prezenti la Brasov pentru a-si reafirma sustinerea pentru acest proiect.
Conform documentatiilor, lucrarile la aeroportul Brasov Ghimbav vor continua cu realizarea canalizarii pluviale realizata in prezent doar partial. Apoi trebuie realizata calea de rulare si platforma de stationare dar si dotari la pista de decolare aterizare. Toate aceste lucrari sunt prevazute a se realiza anul viitor iar investitiile sunt programate sa fie finalizate pana in 2020.
Laurentiu Matache, directorul Departamentului Infrastructura Aeroportuara IPTANA, in prima etapa terminalul de pasageri este dimensionat la 400 de pasageri la ora de varf iar capacitatea platformei de aeronave este dimensionata pentru trei aeronave cod C. Ulterior, proiectul se va dezvolta etapizat, pe masura ce traficul o va cere.a-i-b-g-sigla
Pentru anul urmator Consiliul Judetean va avea prevazut in buget 10 milioane de euro necesar pentru lucrarile la calea de rulare si la platforma aeronavelor. Pentru a castiga timp, autoritatile judetene brasovene vor sa inceapa procedurile de proiectare si de executie concomitent, cel mai probabil in luna aprilie-mai.
Exceptand cele 10 milioane pe care le va aloca forul judetean anul viitor mai sunt necesare inca 29 de milioane pentru restul lucrarilor, bani care vor veni si de la Municipiul Brasov de la Municipiul Sfantu Gheorghe si de la Consiliul Judetean Covasna.
In prezent, reprezentantii celor 4 entitati discuta cu privire la forma in care se pot asocia. O varianta agreata insa nu finala este cea a unei Asociatii de Dezvoltare Intracomunitare.
Antal Arpad, primarul din Sfantu Gheorghe, considera ca este vorba de un proiect de interes regional, atat in avantajul covasnenilor cat si a brasovenilor, cu atat mai util cu cat nu reusim sa avem autostrazi.
Autoritatile din judetul vecin au aprobat deja hotarari de consiliu prin care si-au asumat fiecare plata a trei milioane de euro pentru aceasta investitie. Banii vor veni insa doar in faza finala a lucrarilor, chiar inainte ca aeroportul sa poate fi operat.
Henning Lazlo, vicepresedinte Consiliul Judetean Covasna, a reiterat intentia forului covasnean de a investi 3 milioane de euro, pentru ca acest obiectiv va fi benefic atat pentru judetul Covasna cat si pentru toata zona.
Proiect de hotarare privind indicatorii tehnico economici ai obiectivului aeroportului de la Ghimbav a trecut marti de plenul consiliului judetean.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.